Артета тъжен след поражението от "Юнайтед": Сами се бихме на "Олд Трафорд"

Артета е разочарован от поражението на "Арсенал"

"Арсенал" се победи сам в дербито срещу "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд", загубено с 2:3. Мениджърът на "артилеристите" призна това в изказване след срещата, в което коментира и високата класа на съперника.

"Когато получиш три гола на "Олд Трафорд", е много трудно да постигнеш добър резултат - заяви Артета. - Вероятно мнозина биха казали, че заслужавахме повече и аз съм съгласен. Но с толкова грешки неминуемо ще бъдеш наказан. Срещу противник от такава класа не можеш да си позволиш неточности. Сами сме си виновни за резултата."

Артета има основание да бъде недоволен и от отбраната, и от нападателите. Първите два гола на "Юнайтед" дойдоха след лоши действия на защитата. Първо при неточно изчистване, а след това при неразбирателство и загуба на топката. На всичко отгоре капитанът Обамеянг изпусна чист гол, а след него и Сака не беше на нужната висота при удобни ситуации.

"Разочарован съм от начина, по който допуснахме голове, защото имахме и някои много силни периоди - коментира Артета. - След като изравнихме за 2:2, контролирахме напълно нещата, но отново допуснахме гол. При това положение ни трябваха 2 попадения, за да спечелим, които нямаше как да постигнем."

На другия полюс е настроението в "Манчестър Юнайтед" и на голямата звезда на "червените дяволи" Кристиано Роналдо.

Португалецът се разписа два пъти през второто полувреме за успеха на домакините и вече има общо 801 гола. Това е пореден рекорд за легендарното крило. 

Роналдо записа пореден рекорд
Роналдо записа пореден рекорд

115 от попаденията на Роналдо са за националния му отбор, а другите са разпределени по следния начин: "Спортинг Лисабон" - 5, "Манчестър Юнайтед" - 130, "Реал" (Мадрид) - 450, "Ювентус" - 101. Кристиано е реализирал 142 дузпи в кариерата си, а след завръщането си на "Олд Трафорд" има 12 гола в 14 мача като титуляр.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене