Марина Цекова и Кристина Газиева с награди за приноса им в здравеопазването

Марина Цекова

За 12-а поредна награда бяха връчени наградите „Даниела Сеизова – В името на живота“.  Водещата на "Събуди се" по Нова ТВ Марина Цекова получи отличието в категория "Телевизия". А разследващата журналистка  Тина Ивайлова бе наградена за за репортажа й „Как лекарствата без рецепта могат да ни пратят в ареста“ в категорията "Разследваща журналистика". 

Тина Ивайлова
Тина Ивайлова

Голямата награда за цялостен принос в здравната журналистика за защита на правата на пациентите получи журналистката от Би Ти Ви Кристина Газиева. 

В категория "Борец за правата на пациентите"  бяха отличени „Капачки за бъдеще“, а в категорията "Смело сърце" - Ивелина Дачина. Тя е онкоболно момиче, което помага на други да намерят лечение.

Отличието „Даниела Сеизова – В името на живота“ е организирано  от Иван Димитров, председател на Федерация "Български пациентски форум". Наградите са в памет на здравния журналист Даниела Сеизова, заради нейните изключителни заслуги в популяризирането проблемите на онкоболните и на пациентите като цяло. Всяка година се връчват на журналисти, лекари и пациенти за техния принос в сферата на здравеопазването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене