Христо Стоичков: Левандовски заслужено е №1

Роберт Левандовски спечели наградата на ФИФА за най-добър играч в света

Селекционерът Ясен Петров и капитанът Жоро Костадинов също гласуват за полския голмайстор

Легендата на българския футбол Христо Стоичков поздрави Роберт Левандовски за спечелването на приза "Най-добър футболист на ФИФА" за 2021 година. Камата обяви, че нападателят на "Байерн" (Мюнхен) заслужено е взел наградата, тъй като вече десетилетие не излиза от форма.
"Роберт Левандовски заслужено е номер едно в света! Поздравления за великия голмайстор, който вече десетилетие не излиза от форма! Томас Тухел взе Шампионската лига с "Челси" - най-трудния турнир. И той заслужи върха при треньорите", сподели в социалните мрежи

Христо Стоичков
Христо Стоичков
Камата. Самият победител не скри гордостта си.
"Голяма чест, много съм щастлив и горд. Благодаря на моите съотборници. Всички работим усилено, за да печелим трофеи. Тази награда е за всички около мен. Не съм и мечтал за рекордите. Ако някой ми беше казал за това преди няколко години, нямаше да повярвам. Жалко, че Герд Мюлер не е сред нас. Без него нямаше да преживея всичко това. Винаги мисля за нови постижения", заяви Лева, който през 2021 г. вкара 69 гола в 59 мача за германския хегемон "Байерн" и националния тим на Полша. Звездата на ПСЖ Лео Меси, който през декември спечели рекордната си седма "Златна топка", остана втори в подреждането на ФИФА. Челната тройка се допълни от лидера на "Ливърпул" Мохамед Салах. При дамите №1 стана Алексия Путеяс от "Барселона". Звездата на "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо пък получи наградата за "Забележителен играч" заради рекорда му за най-много голове с национален отбор.
Селекционерът на България Ясен Петров е поставил Роберт Левандовски на първо място в своята анкетна карта, а тройката е допълнил с Мохамед Салах и Карим Бензема. Капитанът на "трикольорите" Георги Костадинов също е поставил на първо място Левандовски. Той е дал вота си за Лионел Меси от ПСЖ за втората позиция и за Н'Голо Канте от "Челси" за третата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене