Война в съблекалнята на "Челси"

Томас Тухел

Томас Тухел започва да изпуска съблекалнята в "Челси"! Еврошампионът завърши 1:1 при гостуването си на "Брайтън" във Висшата лига и се прости с почти всички шансове да спечели титлата в Англия. "Сините" от Лондон вече изостават на 12 точки от лидера "Манчестър Сити" и имат един мач повече.

Още по-притеснителното е, че напрежението между звездите на тима вече се усеща и на терена. Голмайсторът срещу "Брайтън" Хаким Зиеш дори не се зарадва на попадението си, а започна да спори на висок тон с прегръщащите го съотборници. След края на полувремето Зиеш отново недоволстваше и влезе в разправия с отново разочаровалия Ромелу Лукаку. Купеният за 100 млн. паунда белгиец тотално се проваля до момента и е най-критикуваният играч на "Челси".

След мача мениджърът Томас Тухел оправда нервите с натрупаната умора във футболистите.

"Дори в реакцията при гола, който отбелязахме, се виждаше, че сме изморени - каза германецът. - Имаше облекчение, но не и радост. Имахме три гостувания в рамките на седем дни. Изглеждаме уморени и наистина сме такива. Видно е, че сме уморени и психически. Трябват ни няколко дни почивка, няма друго решение. Разбирам какво се случва и не виждам полза от това да бъда строг с футболистите."

Легендата на Висшата лига Алън Шиърър не прие оправданието на Тухел с умората на играчите. Според него не това е причината за провалите на "Челси" в последните седмици, в които тимът от Лондон спечели само един от шест мача. "Не, не мога да го приема - каза великият голмайстор. - Ситуацията е трудна за всеки един клуб в света, на всички им е трудно, не само във футбола. Те разполагат с пейка, която струва 220 милиона паунда. Ковачич, Хаверц, Вернер, Пулишич. Ако съдим по играта им, не ми изглеждаха уморени. Изглеждаха като неуверен отбор, в който не всички футболисти се разбират. Затова и представянето им бе толкова слабо."

В неделя "Челси" има лондонско дерби с "Тотнъм", а след това Висшата лига излиза в двуседмична пауза.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене