"Челси" договори Дембеле

Усман Дембеле ще играе за европейския клубен шампион

Томас Тухел прибира нежелания в "Барселона" французин

Усман Дембеле май най-накрая си намери нов отбор. След като бе обявен за ненужен в "Барселона" френският офанзивен играч ще продължи кариерата си в "Челси", гръмнаха медиите на Острова вчера следобед.

Муса Сисоко, агентът на футболиста, е бил в Лондон за ключови разговори с ръководството на "Челси". Според последните информации двете страни са преговаряли в последните дни и са си стиснали ръцете. Сисоко веднага се е завърнал в "Барселона" за последни разговори и с ръководството на каталунците.

От "Стамфорд Бридж" категорично са заявили желанието си да привлекат Дембеле, като ще направят опит това да се случи още този месец преди затварянето на трансферния прозорец. Ако все пак двата клуба не успеят да се споразумеят, то през лятото "Челси" ще подпише с Дембеле като свободен агент.

Основен двигател в сделката е треньорът на "Челси" Томас Тухел, който иска французина на всяка цена. Двамата работиха заедно в "Борусия" (Дортмунд). Само преди дни германецът се изказа много ласкаво за играча.

"Той е много добър играч и имам голям късмет, че го тренирах по времето. Нямам абсолютно никаква представа защо сега е в това положение", заяви Тухел.

Томас Тухел
Томас Тухел

Друг напуснал "Барса" играч - австрийското крило Юсуф Демир, проговори за раздялата.

"Напуснах "Барса" тъжен, но там узрях и станах професионалист. След завръщането ми във Виена видях, че тук хората много се радват за мен и това ме прави щастлив. Искам да играя и да се наслаждавам на футбола, да се забавлявам. Гладен съм за успехи", заяви Демир, който се връща в "Рапид" (Виена), откъдето бе преотстъпен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене