Асен Блатечки и Николай Урумов тръгват за Англия като съперници в любовта

Единият е съпруг, другият - любовник, а жената, за която всеки от тях мисли, че е влюбена само в него, е една и съща. Затова излъганите Асен Блатечки и Николай Урумов се наговарят да я убият. Още повече че май има и трети мъж, когото тя предпочита.

Това съвсем накратко е сюжетът на криминалната комедия "Хайде да убием Матилда", която освен смях и забавление поднася и свежа изненада за зрителите. За първи път двамата талантливи актьори излизат от познатото си амплоа и сякаш разменят досегашните си роли. Досега Блатечки все играе образите на силни и нахакани мъже, а Урумов представя малкия и смачкан от средата човек. В тази пиеса обаче се случва точно обратното - Блатечки е слабият, а Урумов - тежкарят.

Двамата не за първи път работят заедно, но за "Хайде да убием Матилда" ги кани лично авторът й Орлин Дяков, който е директор на русенския театър. Преди време Урумов поставя там "Суматоха", в която участва Блатечки. Гледайки ги - единият на сцената, другият зад кулисите, решава, че ще са идеални за новата му пиеса.

"Това е спектакъл за верността и предателството, лъжата и изневярата, за смелостта да натиснеш спусъка и да се сбогуваш с илюзиите си. Сюжетът обаче е пълен с неочаквани обрати, които предизвикват голям смях", казва Урумов.

В постановката няма други герои освен него и Блатечки, липсва и Матилда. "Тя може да бъде всяка една жена", обяснява отсъствието й Урумов. В същото време текстът и актьорският талант на двамата са достатъчни да изпълнят с присъствието си сцената. Поне така казват зрители, вече гледали спектакъла, продуциран от театрална къща "Вива арте".

Предстои да го видят и българите във Великобритания, където актьорите ще представят пиесата си скоро. На 28 януари я играят в Манчестър, на 29-и в Бирмингам. На 4 февруари ги чакат в Мейдстоун, Кент, а на 18 и 19 февруари ще имат две представления в Лондон, едното от които в Стратфорд.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене