7-годишните близначки София и Калина на Гроздан Караджов тичаха 300 м с благотворителна цел

Министър Караджов е с близначките си (вляво от него) и съпругата си на старта на маратона.

Двете 7-годишни близначки на вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов – София и Калина, се оказаха сред най-малките участници в Маратона на приятелството в Плевен на 22 май.

Бягането, което имаше своето осмо издание тази година, не е типично спортно състезание, а семейно събитие с благотворителна кауза.

Мотото на тазгодишното издание бе “Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения”. Набраните средства (тъй като от участниците се събира такса) ще се използват за закупуване на материали за изграждане на артистичен терапевтичен кът за работа с глина към Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен.

В маратона имаше и раздел за класическо бягане на 42 километра, но дъщерите на Гроздан Караджов участваха в детското състезание Fun Run Kids, в което за тяхната възрастова категория бе предвидено бягане само на 300 метра.

Най-възрастният участник бе на 85 години. Накрая на състезанието вицепремиерът Гроздан Караджов връчи наградите на тримата призьори в “големия” маратон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене