50 хиляди аплодираха в Бари 17-годишната българка Ника Парис, изгряла на италианския “X фактор”

На дипломирането на зрелостниците в училището, в което учи Ника Парис.

На 28 юни е поканена да участва в голям концерт на площад “Дуомо” в Милано

Едва на 17 години талантливата българска певица Никол Паласчева е сред новите звездни млади попълнения на музикалната сцена в Италия. Там всички я познават като Ника Парис. Ника, защото от малка всички я наричат на галено така. А Парис ѝ хрумва случайно. “Когато някой ми каже Никол, имам чувството, че съм направила гаф и ще ми се карат”, смее се младата изпълнителка.

Само преди броени дни - на 18 юни, Ника Парис участва в един от поредицата концерти, озаглавени Battiti Live в Бари, Италия. Изключително популярно музикално събитие, в което участват най-нашумелите звезди на Ботуша. В него тази година участват имена като Fedez, прочутото по цял свят трио IL Volo, Томазо Парадисо. Българката е поканена да се качи на престижната сцена заедно с рапъра Вегас Джоунс. И пеят пред 50 хил. души. Двамата изпълняват дуетната си песен Amnesie, в която тя пее на френски, а той - на родния си италиански език. 

Ника Парис с Вегас Джоунс и диджеите ROOM9
Ника Парис с Вегас Джоунс и диджеите ROOM9

Сингълът се радва на огромен успех не само у нас, но и в Италия и Франция, където влезе в радиокласациите. Ника Парис участва в написването на песента заедно с Вегас Джоунс и диджеите ROOM9. Парчето се върти с видеоклип, чиито снимки правят в Монте Карло и на Френската Ривиера.

След концерта в Бари Ника Парис се върна в България, за да се яви на изпитите за завършване на XI клас в Международна гимназия “Проф. д-р В. Златарски”. А вчера излезе за първи път на училищната сцена, за да поздрави своите съученици, преподаватели и гости на церемонията по връчване на дипломите на зрелостниците. Избра да изпее “Я кажи ми, облаче ле бяло” и бе бурно аплодирана от всички. Към края на церемонията Никол отново излезе на сцената, като изпълни Teenage Fantasy на британската певица Джорджа Смит.

На тържеството специален гост беше проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия на спешната болница “Пирогов”, който поздрави зрелостниците и им пожела, накъдето и да се насочат, каквото и да правят, винаги да бъдат добри хора.

Догодина Ника Парис ще бъде на мястото на зрелостниците, като ѝ предстоят матури, кандидатстване и разбира се, бал. Все още няма никаква представа какво иска да учи, но е категорична, че ще продължи образованието си.

Сега обаче ѝ предстои лято с концерти, за които много изпълнители могат само да мечтаят. След изпълненията си на училищната сцена тя отлетя веднага за Италия, защото на 28 юни ще пее не къде да е, а на площад “Дуомо” в Милано. Отново заедно с Вегас Джоунс ще участва в мегаконцерт, организиран от рап звездата Fedez, който е женен за най-успешната блогърка в света - Киара Ферани. За да бъде гледано събитието от повече хора, из целия град ще бъдат монтирани огромни екрани, които ще излъчват изпълненията на всички певци.

След това в програмата на българката са включени концерти из цяла Италия.

Звездната кариера на Ника Парис тръгна с участието ѝ в италианското издание на “Х Фактор” миналата година. Тя бе една от 12-те участници, които стигат до големите концерти на живо. Неин ментор от шоуто беше британският поппевец Мика, който избра нея и още четирима от общо 25 кандидати да бъдат в неговия отбор. През цялото време до Ника е учителката ѝ по пеене - вокалният педагог Дарияна Куманова. Всъщност благодарение на нея Паласчева се записва да участва в предаването, без дори да знае италиански език.

В 15-годишната история на музикалния формат Паласчева е първата чужденка, стигнала до този етап. Дори беше сравнена с друга изпълнителка от Балканите - попзвездата Дуа Липа. По време на концертите на живо Ника изпя първата си авторска песен - No Limit, и то пред известния попизпълнител Ед Шийрън. Малко след това изпълни и песента на Дуа Липа Don't Start Now. 

17-годишната българка на сцената в Италия
17-годишната българка на сцената в Италия

След участието си в “Х Фактор” талантливата българка получи предложение за договор със “Сони мюзик - Италия”.

Обикновено тази оферта се отправя към класиралите се на първо, второ и трето място в риалити формата. Този път поканата е била за носителите на първо и второ място и за Ника Парис, която завърши шеста в шоуто. Под шапката на лейбъла излиза Without Limits, ремикс, направен с диджеите ROOM9 на песента ѝ No Limit. А неотдавна бе готово и парчето с Вегас Джоунс Amnesie.

Интересът към Ника Парис в Италия наистина е огромен. По улиците всички я разпознават и непрекъснато хората я спират с молба да се снимат с нея или просто да поговорят. Тя няма проблем с комуникацията на различни езици, защото освен италиански владее френски, испански и английски.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вижте как изглежда Ален Делон днес (Снимки)
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене