Еди Слиман закри "по-силната след Ковид" Седмица на мъжката мода в Париж /Снимки/

След повече от две години отсъствие Еди Слиман - звездният дизайнер на "Селин", закри Седмицата на мъжката мода в Париж, която излезе от Ковид-19 в приповдигнато настроение, предаде Франс прес.

Токийският дворец, където беше организирано дефилето, беше препълнен с поклонници на модата, събрали се да отпразнуват дългоочакваното завръщане на Слиман, който направи революция в мъжкото облекло и се превърна в един от най-влиятелните дизайнери през последните две десетилетия. На шоуто не липсваха и почитатели на звездните гости от популярни кей-поп групи - Ви от Би Ти Ес и Лиса от "Блекпинк".

Андрогинни модели разходиха по подиума изобилие от пайети, ресни и сака в сребристо и златисто.

Верен на своята остра кройка, Еди Слиман е проектирал за колекцията си тесни, прави или леко разкроени панталони, които могат да се комбинират с якета или бомбъри с широки рамене.

Къси панталони и поли също присъстваха в тази изцяло мъжка колекция.

"Селин" - флагманската къща на френския гигант Ел Ве Ем Аш (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy), чието последно шоу датира от февруари 2020 г., напусна официалния моден календар, считайки го за "отживелица".

Оттогава Еди Слиман представяше своите мъжки и дамски колекции със собствено темпо и чрез филми, заснети на исторически места във Франция като хотел "Негреско" в Ница и замъците Во-льо-Виконт и Шамбор.

Макар да ръководи целия дизайн на модна къща "Селин", в рядко интервю за в. "Монд" Слиман призна "без колебание", че още откакто започва да твори преди повече от 20 години, предпочита да създава мъжко облекло, където "има какво да се прави".

Еди Слиман - звездният дизайнер на "Селин", закри Седмицата на мъжката мода в Париж, която излезе от Ковид-19 в приповдигнато настроение. СНИМКИ: РОЙТЕРС
Еди Слиман - звездният дизайнер на "Селин", закри Седмицата на мъжката мода в Париж, която излезе от Ковид-19 в приповдигнато настроение. СНИМКИ: РОЙТЕРС

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене