Националният филхармоничен хор в концерт с Андреа Бочели в Обединеното кралство

Снощи Националният филхармоничен хор беше специален гост на концерта на Андреа Бочели в Обединеното кралство.

Снощи Националният филхармоничен хор беше специален гост на концерта на Андреа Бочели в Обединеното кралство. Повече от 8 хиляди души аплодираха шоуто на прочутия тенор на Каледонския стадион в Инвърнес, Шотландия. Сред специалните гости на Бочели беше и световно известната цигуларка Никола Бенедети, съобщиха от Софийската филхармония.

Дъждът не изплаши хилядите оперни фенове, които екзалтирано пееха известните арии, заедно с изпълнителите на сцената. В програмата звучаха известни арии от опери на Верди, Пучини и Белини, както и популярни песни и канцонети от Веласкес, Родриго, Денца и др.

Емоционалното изпълнение на „Nessun dorma“ на финала предизвика сълзи в очите на публиката, която не искаше концертът да има край.

Бочели и неговият екип оцениха високопрофесионализма на хоровата формация на Софийската филхармония, а големият артист им благодари специално от сцената под бурните аплаузи на шотландската публика.

Само преди месец Андреа Бочели пя на грандиозния концерт по случай 70-годишнината от коронясването на кралица Елизабет II. През лятото оперната звезда ще има концерти в Италия, Сърбия, Испания и Полша.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия

Напишете дума/думи за търсене