Духов оркестър открива "Аполония" на 28 август

Созопол отново ще е най-оживеното място на юг от Бургас заради “Аполония”.

Празниците на изкуствата "Аполония" тази година ще продължат от 28 август до 5 септември в Созопол. 38-ото издание на фестивала ще бъде открито с концерт на популярния младежки духов оркестър Junior Band от Велико Търново с диригент Йордан Цветанов, съобщават организаторите.

Предвидени са още концерти, театрални спектакли, литературни вечери, кино прожекции, майсторските класове за млади творци и изпълнители, предаде БТА. Ръководител на майсторския клас по творческо писане е писателката Здравка Евтимова, по актьорско майсторство и режисура - режисьорът и актьор Галин Стоев.

Сред музикалните акценти се концерти на "Ахат", Белослава, "Фондацията", която празнува "Щурците" на 55", Стефан Диомов и любимите на публиката състави, създадени от него.

В кино афиша са "В сърцето на машината", "Рибена кост“, "Януари", "Жълт олеандър" и други.

Любителите на театъра ще могат да видят постановки на Народния театър, Варненския драматичен театър, театрална работилница "Сфумато", театър "Възраждане" и други.

"Посетителите на "Аполония 2022" ще могат да оценят и новите книги, някои от които ще имат премиери по време на фестивала, както и на разнообразните художествени изложби. Така, за поредна година фестивалът ще продължи да привлича публиката с невероятна селекция от културни събития", коментират организаторите.

Празниците на изкуствата "Аполония" се организират от фондация "Аполония", създадена през 1991 г. Първото издание на фестивала е през 1984 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене