Пражкият струнен квартет Epoque с послание за мир

Снимка: Чешки център

Пражкият струнен квартет Epoque ще гостува в програмата на тазгодишния "Европейски музикален фестивал" на 7 октомври. Събитието е в зала "България", съобщават от Чешкия център.

По думите им музикантите подготвят атрактивна програма, с която ще представят както чешката музикална традиция, така и свои оригинални аранжименти на джаз, танго и филмова музика. Концертът е посветен на чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз.

В програмата ще звучат композиции от различни исторически епохи - от стари чешки майстори, до модерни пиеси от ХХ-ти век. Концертът ще започне с бароков автор, който произхожда от Чехия - Франц Ксавер Рихтер. Ще има музика от Антонин Дворжак, Ян Кучера, Владимир Козма, Джанго Райнхард, Матеуш Смочински и Астор Пиацола.

Концертът на 7 октомври е второ гостуване на квартета в България след 2008 г., отново на "Европейски музикален фестивал".

Epoque е основан в началото на 1999 година. В настоящия ансамбъл участват Владимир Клански (първа цигулка), Давид Покорни (втора цигулка), Владан Малиняк (виола) и Витек Петрашек (виолончело). Музикантите, които имат класическо образование и са отлични солисти и камерни изпълнители, са обединени от общите си артистични възгледи и от интереса към различни музикални жанрове отвъд строгите рамки на класическата музика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене