Изложба и дискусии, посветени на фентъзи жанра, се провеждат във Варна

Снимка: "Аморфа Академия"

Събития под наслов „Фентъзи, илюстрация, приказка - изложба и дискусии“ се провеждат във Варна на 30 септември и 1 октомври, съобщават организаторите от „Аморфа Академия за създатели на културен живот“. Те са подготвени от арт-кадетите от модул „Литература” на фондацията.

Първата проява е изложба с илюстрации „Да спасиш Лиско“, представяща работата на художничките Мира Мирославова, Петя Димитрова-Leupep и Моника Янева. Тя ще бъде открита в 18:00 ч. в офиса на фондацията до Адвокатската градинка и може да се разгледа до 14 октомври. Експозицията е посветена на поредицата детски книги на Борис Априлов за Лиско, любима на поколения малки и големи. В нея са показани и нови издания на книгите.

След откриването на изложбата посетителите ще могат да видят документалния филм „Те отлитат“ на Симеон Цончев.

На 1 октомври от 16:00 ч. в Адвокатската градинка ще се проведе среща, посветена на фентъзи жанра, чиято тема е „Как се създават светове?“. На въпросите ще отговарят писателката Цветина Цолова, автор на „Да спасиш Сън“ и „Нулева година“, и илюстраторът Моника Янева, която живее и работи във Варна. Модератор ще бъде младият писател Кристиян Недялков, автор на фентъзи романа „Хрониките на селянина“.

Цветина Цолова, която гостува от София, ще проведе и срещи с ученици от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ и Международен френски лицей „Шарл Перо“, които са официални партньори на „Аморфа Академия“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене