Героите от комедията „Скакалци“ оживяват в премиера на търновския театър

Актьорите Милен Иванов и Виктор Терзийски репетират премиерното заглавие

Снимка: МДТ "Константин Кисимов"

Героите от комедията „Скакалци“ на Ст. Л. Костов ще оживеят на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Артистите от драматичния състав усилено репетират новото заглавие. Премиерата е на 3 ноември от 19 часа в голяма зала на МДТ, съобщиха от трупата.

Творческата идея за спектакъла е на известният драматург и режисьор Юрий Дачев, който работи за първи път с екипа на великотърновскиа театър. Със сценографията и костюмите се е заела Ханна Шварц, а музиката подготвя Петър Атанасчев.
В «Скакалци» участва целият драматичен състав на театъра.

Действието се развива в дома на семейство Проданови, а като членове амбициозната, успяла и богата фамилия на сцената ще излязат актьорите Виктор Терзийски и Лиляна Иванова. Ролята на Димитри - техен иконом, бодигард и шофьор, момче за всичко в семейството, играе Кирил Милушев. Полина Петкова е слугинята Мария - момиче, което се грижи не само за дома, но и за комфорта на гостите, особено на тези от мъжки пол.

Неканените гости нахлуват като скакалци във вилата на Проданови. Като Иван Беличков в спектакъла ще видим актьорите Цветелин Илчев и Димитър Георгакиев. Милен Иванов е ревизорът Яначков, а като негова съпруга в постановката участва Никол Бойчева. Стефка Златкова ще се превъплъти в образа на баба Йовка. „Това е една много колоритна и нетрадиционна баба, която няма нищо общо с баба Гицка – глухата, недочуваща, неразбираща, досаждаща. Тази досажда по много по-различен начин“, обяснява режисьорът. Тартор на квартета от данъчни инспектори е страшният Лисичков, чиято роля се играе от Боян Фърцов. Негови подгласници са Стефан Методиев, Детелин Кандев и Иван Митев, който пресъздава образа на вечния рушветчия.
„Получава се много цветно и смешно представление. В процеса на работа творческите послания добиват все по-голяма яснота, а и самите образи вече се напасват според актьорите и техните дадености. Аз винаги работя така и то не за улеснение, а защото си мисля че актьорската природа дава много идеи как да се обогати образът - хем да бъде близко до това, което съм измислил, хем да му дадат нещо от себе си, от своя колорит и чувствителност. От тази гледна точка много неща се доразвиха и станаха много по-конкретни“, споделя Юрий Дачев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене