Европейският шампион по щанги Ангел Русев: Неделчо Колев постоянно ни лъже

Русев спечели бронз на световното миналата година

Подигравките към националния отбор по вдигане на тежести продължават. Тежкоатлетите не спират да тренират за предстоящото световно първенство в Богота, въпреки че от четири месеца не са получавали заплати.

Шампионатът в Колумбия е от 5 до 16 декември. Пътуването на отбора все още не е подсигурено.

"Нещата в тренировъчния процес вървят добре - сподели европейският шампион до 61 кг Ангел Русев пред youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес". - Подготвяме се за световното първенство. Имаме странични проблеми, които трябва да се решат в най-скоро време. Те са заради г-н Неделчо Колев. Той досега казваше, че г-н Димитър Димитров не е подал отчета в министерството. Вече е входиран и ще видим дали ще имаме заплати. Да се вдигне самочувствието в отбора и да се представим добре на световното."

Последната заплата националните състезатели са взели на 19 май.

"От тогава до сега не сме получили нито една стотинка от федерацията - казва бронзовият медалист от световното миналата година. - Никой не е спирал да тренира през това време. Всеки опитва да се оправя с помощ отвън за пари. Поддържаме се и тренираме. Обяснението с отчетите е смешно. Преди една седмица говорих с Колев. Тогава ми каза, че г-н Димитров е виновен, защото той не е подал отчета. А всъщност е внесен в министерството. Просто г-н Неделчо Колев лъже нас. И по друг въпрос ни излъга. Каза, че ще си подаде оставката, не го интересуват щангите. Сега друго заяви - че ще се стои на мястото."

Ангел Русев търси шефа по телефона преди седмица.

"Бяхме тук с момчетата и му зададохме въпроса: "Защо нямаме заплати или пък защо не се оттеглите, за да може да сме добре и да се състезаваме?". Каза, че ще напусне, но сега е решил, че няма. Излъгал ни е. На европейското първенство награди няколко момчета от отбора. Тогава не разговаряше с нас. Дори не ни поздрави за титлите", не крие огорчението си Русев.

Той и останалите национали оцеляват с помощта на старши треньора Иван Иванов.

"Той ни помага, както и спонсорите. Много е трудно с по 800-1000 лв. на месец да се издържа семейство", казва шампионът.

Въпреки това той е оптимист за представянето на световното в Богота.

"Мисля, че поне три медала ще вземем. Трудно ще е, тъй като е първа квалификация за Париж 2024. Няма да е лесно, но ще вземем медалите. Няма къде да бягат. И сега - подобно на минялата година - има проблеми около финансирането на пътуването за световното. Мисля, че все пак пак ще участваме", надява се Русев.

Клуб помага на Валентин Генчев

Европейският шампион по вдигане на тежести до 67 кг Валентин Генчев успява да се издържа благодарение на личния си клуб. От "Берое" му помагат да оцелее, след като не получава заплати в националния тим.

"Те ме подпомагат през тези 4 месеца, в които не сме взимали заплати - разкрива Генчев. - Тук не става въпрос за пари, защото ние се подготвяме за световна титла. Неприятно е, защото повечето от момчетата имаме семейства. Въпреки всичко искаме да отидем и да печелим медали."

Генчев също е огорчен от отношението на Неделчо Колев.

"Той е човекът, който трябва да занесе документите. Министерството на спорта каквото трябва ще си го свършат. Ако беше до тях, щяха да ни пуснат парите. Всеки път е едно и също от него. Обвинява старши треньора, г-н Димитров, а те нямат нищо общо със заплатите. Той е президентът на федерацията. Подготовката ми не е на пълни обороти, защото г-н Колев ни влияе. Не се знае ще отидем ли на световното, или няма", добавя Генчев. 

Васил Маринов
Васил Маринов

Васил Маринов: Трудно е!

Един от най-опитните в отбора Васил Маринов неведнъж е бил пред отказване заради тежката ситуация.

"Мотивацията трудно се изгражда в такъв момент, защото до последно не знаеш дали ще отидеш на състезание, за което си се подготвял толкова много - заяви той. - Благодаря на моите треньори, семейството ми, моята приятелка, близките, които не са ме оставили толкова много време. Те ме държат да не падна психически. В такъв момент е много трудно да се съхраниш и да продължиш да правиш това, което обичаш. Няколко пъти съм си казвал, че стига толкова и ми е писнало. В един момент всичко рухва и казваш: "Не мога да продължа!". Но винаги е имало човек, който да ме задържи."

Маринов многократно е говорил с Неделчо Колев.

"В началото на август имахме среща с него и още няколко човека от федерацията. Или поне хора, които си мислят, че са от тази федерация. Разговорът ми се стори, меко казано, безсмислен. Самият Колев знае каква е ситуацията. Може да прозвучи малко грубо или тъпо, но той се направи на луд. Искаше да ни излъже и да си тръгнем без информация, без нищо. Просто той трябва да се махне! Като цяло доста работи бих му казал", обяви щангистът. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене