"Металика" с нов албум и турне в Европа през следващите две години

“Металика” по време на концерта им у нас през 2008 година СНИМКА: Архив

Легендарната американска хеви метъл група "Металика" обяви, че ще издаде нов студиен албум, както и че тръгна на турне в Европа и Северна Америка през 2023 г. и 2024 г., предаде АФП.

Продукцията "72 seasons" ще бъде издадена на 14 април 2023 г. и веднага ще бъде последвана от концерти в Амстердам, Париж ("Стад дьо Франс" на 17 и 19 май), Хамбург в Германия, след това и в Швеция. Това става ясно от прессъобщения, разпространени от "Металика" и от компанията за продажбата на билети "Лайв нейшън".

От август до ноември 2023 г. бандата ще се качи на сцени в САЩ и Канада (Лос Анджелис, Финикс, Детройт, Монреал...), преди да се върне в Европа през май 2024 г. (Мюнхен, Хелзинки, Варшава, Мадрид...). След това отново ще отпътува в Северна Америка (Чикаго, Сиатъл, ...), където ще прави шоуто си до септември 2024 г., пише БТА.

Това е 12-ти студиен албум на "Металика" и първият от 2016 г. насам. Той включва 12 песни, като една от тях - "Lux Aeterna", беше пусната вчера.

Според Джеймс Хетфийлд, един от основателите на групата, заглавието на продукцията "72 seasons" се отнася до "първите 18 години от живота ни, които формират нашата истинска или фалшива същност".

През септември "Металика" се включи в благотворителен концерт в Ню Йорк, организиран от "Глобъл ситизън", припомня АФП.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене