Защо 5 години мълчи Диана за “лицето”? Сега тя била лице на кампания за насилие и искала справедливост (Обзор)

Актрисата Диана Димитрова в предаването "120 минути"

Актрисата, която е наела бивш правосъден министър за адвокат, имала интимна връзка с мъжа, когото днес посочва като побойник, но я пазели в тайна

Той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и “поздравявайки” моите родители, специално майка ми. След 15-20 секунди дойдоха трима души и ме намериха в това състояние. Беше обявена обедна почивка.

Това е описание от първо лице на историята, която Диана Димитрова разказа първо в социалните мрежи.

Актрисата седна срещу Светослав Иванов от Би Ти Ви, говори дълго и не каза почти нищо конкретно.

Не посочи името на мъжа, когото

нарича “лицето”

Не даде категоричен отговор на въпроса, който няколко пъти водещият ѝ зададе - защо 5 години е мълчала.

Част от обясненията бяха, че днес тя е лице на кампания срещу насилието и иска справедливост. И още - гледала Би Ти Ви и я впечатлил разказ на жена за безчинствата на онзи прокурорски син в Перник. Не е ясно кой стои зад тази кампания, тъй като лицето на Диана Димитрова отсъстваше от впечатляващата изложба на актриси, чиито фотоси преди дни впечатлиха с физически потвърждения за побой над жени.

Диана Димитрова, която е актриса, писателка и художничка, обеща до края на предаването на Светослав Иванов, да даде кодове кой е мъжът. Самият водещ обаче не успя да ги разкодира - появи се нещо от месец юли, после Дядо Коледа и дядо Мраз, а накрая и картини в цветове, които Диана Димитрова ще покаже в новата си изложба. Не стана ясно и какво точно ѝ е написало “лицето” по време на новинарска емисия на Би Ти Ви. Било

съобщение, което обаче било изтрито

Единственото ясно е, че прокуратурата е започнала проверка, а Антон Станков, уважаваният бивш правосъден министър, е нейният адвокат.

Историята, която от седмица обикаля сериозни и жълти медии, бе повторена в неделя от Диана Димитрова - неин колега я е нападнал на снимачната площадка на сериал преди 5 години. Тя не си е извадила медицинско, но се е снимала и показа фотосите в профила си във фейсбук, на които се виждат синини по лицето и ръката ѝ.

Актрисата е имала интимна връзка с мъжа, от когото е получила ударите. Но са я пазили в тайна. Според нея между двамата не е имало напрежение и тя не е очаквала да има такава реакция от негова страна. След деня на насилието последвали заплахи.

5 години си задавам въпроса защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме “докосне” по време на снимки и да се измъкне безнаказано, написа актрисата преди седмица във фейсбук. Но въпреки че са минали толкова години, насилникът може да не се размине безнаказано. Прокуратурата се самосезира и няма опасност да изтече давността за разследване, особено

ако се установи, че става дума за тежка телесна повреда

По разказа във фейсбук се разбра, че насилието се е случило пред екип от 30 души. След стотици молби и коментари под поста тя така и не разкри името на насилника. Не каза и на снимките на кой филм или сериал се е случило.

“Другата заплаха дойде няколко дни по-късно пред колеги, с другия екип, с който снимахме, трябваше да обсъдим позиция на камерата. Споделих на режисьора, че ме болят зъбите, а “лицето” каза: “Продължи да говориш и аз ще го направя пак”, разказа актрисата.

Тогава тя е направила снимките с телефона си, за да отиде при лекар и да си извади медицинско. Дори се обадила на свой приятел, за да я закара до болницата. Но тогава “трябвало да изчака с друго лице”, което според нея я “изманипулирало”, като я попитало: “Какво ще постигнеш?”.

Петте години мълчание актрисата оправдава с прохождащата си кариера.

Преди случката на насилие, Димитрова е работила като художник. През 2017 година е издала детски книжки, но не й достигали парите.

Димитрова до една от картините си
Димитрова до една от картините си
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене