Студентите на Стефан Данаилов почетоха паметта му със специален спектакъл навръх 80-годишнината от рождението му

Стефан Данаилов
Снимка: Иван Захариев

Вицепремиерът Илияна Йотова награди Деница Павлова и Даниел Върбанов, студенти четвърти курс в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", със "Стипендия на Ламбо"

Спектакълът "Стефан Данаилов на 80: години любов" беше кулминацията на честванията, организирани по повод 80-годишнината от рождението на Стефан Данаилов. В него студенти на Мастера представиха музикални изпълнения, както и цитираха негови думи.

Владо Въргала, Асен Блатечки, Александър Кадиев, Филип Буков, Павел Иванов, Евелин Костова бяха само част от имената, които се включиха в спектакъла, режисиран от племенницата на Стефан Данаилов Росица Обрешкова. Между различните изяви на студентите на Мастера, бяха излъчени и кадри от филмите, в които Стефан Данаилов е участвал, както и интервюта с негови колеги и приятели.

Кристина Димитрова съживи песента "Картина за любов", която е записана преди 40 години със Стефан Данаилов. А актьорите Иван Юруков и Радина Боршош пресъздадоха емблематичното изпълнение на Стефан Данаилов и Вероник Жано на песента Comment ca va. Нина Николина и Магическите гласове на България се включиха в спектакъла с изпълнения на "Излел е Дельо хайдутин", "Седнало е Джоре" и др.

Продължете този чудесен спектакъл, макар и малко тъжен, макар и малко черно-бял. Ламбо казваше на младите хора: "Обичайте го този живот!". Тази вечер ще повторя неговите думи – обичайте този живот, той си заслужава. Бъдете точно толкова влюбени, че даже и повече, колкото беше влюбен и той. Всяко нещо, което правеше, даряваше много любов и обич.

Така вицепремиерът Илияна Йотова, под чийто патронаж е честването на 80-годишнината от рождението на Стефан Данаилов, поздрави Деница Павлова и Даниел Върбанов, студенти четвърти курс в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", които бяха наградени със "Стипендията на Ламбо". Тя е учредена преди три години, със спомоществователството на създадения от Стефан Данаилов фестивал "Сцена на кръстопът", който вече 25 години съществува.

"Не очаквах да получа тази стипендия, беше много приятна изненада. За мен е чест и удоволствие, че по някакъв начин съм свързан със Стефан Данаилов, въпреки че не съм срещал и не съм имал контакт с този велик актьор", каза Даниел Върбанов пред "24 часа".

Честванията за 80-годишнината започнаха още в началото на това лято с "Ламбо сафари", което започна с разходка из знакови места в София, които по някакъв начин са свързани с актьора. Изложба с непоказвани досега фотографии на Стефан Данаилов пък беше открита навръх 80-годишнината му в градската градина пред Народния театър "Иван Вазов".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене