Подкаст: Деси Стоянова не пита, този път отговаря - дали е искала да избяга от журналистиката и Сашо Кадиев?

Десислава Стоянова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”
СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Първата професионална любов на Деси Стоянова е печатната медия. След като трупа стаж във вестник, попада в новините на Би Ти Ви като репортер и отразява няколко правителства, присъединяването на България към Европейския съюз и процеса срещу българските медици в Либия.

Но сред най-тежките ѝ професионални спомени е катастрофата с автобус в река Лим през 2004 г., където загиват 12 деца от Свищов.

“Мястото беше буквално опустошено, примряло и животът беше спрял за целия град. Тогава заедно с оператора Добромир Иванов имахме тежката задача да отразим болката на хората, без да бъркаме по-дълбоко в раната”, разказва тв водещата в подкаста “24 часа от живота”.

Преди да завърши магистратура по журналистика в Софийския университет, Стоянова учи две години полска филология. Доверила се на учителката си по литература, според която на изпита нямало да се паднат Вапцаров и Смирненски. И темата била за Вапцаров.

“Колкото и да се старах да развия някаква тема от двата стиха, които имах в главата си, получих оценка от сорта на три и нещо - недостатъчна за Факултета по журналистика. Но пък още на първото класиране ме приеха “славянска филология”. Реших да запиша първа специалност с полски, втора - журналистика, тъкмо ще науча още един език. Всичко изглеждаше чудесно, докато във втори курс не стигнах до сравнителна историческа граматика и разбрах, че аз бях дотук”, спомня си с усмивка.

За 11-те години в “Преди обед” и стиковането с Александър Кадиев, искала ли е да се откаже от журналистиката, колко е важно чувството за мярка в професията ѝ и още интересни истории от Деси Стоянова ще чуете днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта 24chasa.bg и във всичките ни подкаст платформи. Търсете ни като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене