С руски домати и капачка с ракия Волен забърква спагети "Сидерони" за 6 лв.

Волен Сидеров в кадър от кулинарното видео

Съпругата Деница снима “домашно”

кулинарно шоу, в което лидерът на “Атака”

с приближаването на изборите ще

добавя и политически коментари

С видеорецепта за бюджетни спагети “Сидерони” лидерът на “Атака” Волен Сидеров изненада в интернет. Три порции струват по-малко от 6 лв. и са изядени светкавично от семейството му.

От кутия спагети за малко над 4 лв. политикът свари половината. В семейството му не ги обичали ал денте - полепвали по зъбите, а това щяло да е проблем за сина му Волен-младши, който сега сменял млечните с постоянни.

Това няма да бъде единствено кулинарно видео, обеща Сидеров пред “24 часа”. Оператор е съпругата му Деница, а следващите ще бъдат комбинирани с политически коментар. “Ще го направя както умея - хем забавно, хем и политическо”, обясни лидерът на “Атака”.

Най-важните съвети на Волен за пастата - сосът става хубав с масло вместо със зехтин, а ако няма деца на масата, се добавя и капачка ракия за идеален вкус. Зехтина Сидеров слага накрая, за да овкуси вече сварените спагети. Така той не губи ценните си съставки и остава студенопресован, вещо обяснява партийният лидер.

Доматите, които ползва политикът, който е и барабанист и галерист, са консервирани, но от добре познат у нас руски бранд. Бурканът е най-скъпата съставка - почти 7 лв., но пък Волен използва само половината домати. Не пести чесъна и маслините, които жена му купила евтино от голяма верига без костилки. Щедър е и с подправките - слага дори джоджен, ако няма босилек. Добавя също сух магданоз, сол и черен пипер.

“Маслините заместват морски дарове, шунка, всичко друго, което нямаме. Това са най-постните и елементарни спагети”, разяснява Сидеров. Той показвал видеото на хората, които си броят стотинките. Смята, че макар да има много кулинарни предавания, приготвяните в тях ястия се правели трудно, а и продуктите били скъпи.

“Тук намерих парче доста престоял кашкавал, който домакинята би го изхвърлила, ако преглежда хладилника. Но аз няма да го изхвърля, защото точно такъв престоял кашкавал е хубав да се настърже върху соса, за да има вкус на твърдия италиански кашкавал”, казва Сидеров.

Следващите рецепти ще са за салата “Табуле” и дюнер. Макар да не е ходил в арабските страни, Сидеров обясни, че е усвоил бързо тънкостите на тази салата, която му се получавала, защото готвел с чувство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене