“Съпротивление” срещу лошите мисли - живопис и скулптура помагат

“Коралово дърво”, Цветелина Спиридонова
СНИМКА: Галерия "Нюанс"

Найо Тицин прави документален филм за творчеството на Цветелина Спиридонова

Живопис, графика и скулптура представя Цветелина Спиридонова в изложбата си “Съпротивление”. За втори път художничката показва свои творби в галерия “Нюанс”.

“Семената, цветята, природата и човекът в целия наниз от свързващи ни клетки и взаимовръзки” е това, което вдъхновява Спиридонова. В ролята си на художник, но и на майка тя всекидневно се стреми да изразява себе си в различни области на изобразителното изкуство. Същевременно с това непрекъснато се съпротивлява и не иска да допусне “лошите мисли и събития да надделеят и да обезсмислят красотата, любовта и светлината”.

Що се отнася до името на експозицията, то хрумва на художничката съвсем спонтанно. “Кръстих изложбата си “Съпротивление” спонтанно, без особена концепция, не почувствах нужда да разказвам дълго и с красиво наредени думи за творческия си път, експерименти и търсения в изграждащия ме процес на художник и човек”, казва тя. А това, което ѝ доставя истинско удоволствие, е да улавя моменти на любов между хората, животните и насекомите.

Макар че работи с много и разнообразни материали, графиката е тази, която дава криле на художничката и я учи на търпение и занаятчийство. Тя ще остане един първороден начин да изразявам себе си като художник, обяснява Цветелина. 

Картина от изложбата "Съпротивление" на Цветелина Спиридонова
СНИМКА: Галерия "Нюанс"
Картина от изложбата "Съпротивление" на Цветелина Спиридонова СНИМКА: Галерия "Нюанс"

Документалният филм за артпърформансите на Спиридонова “На един дъх” на Найо Тицин ще бъде показан под звуците на етноджаз по време на фестивала Master of Art през февруари. Тогава е и откриването на изложбата на художничката.

“Съпротивление” е в галерия “Нюанс” от 7 до 26 февруари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене