Спортистка, с отхапана от акула ръка чака четвърто дете: Вярвам, че животът е подарък

КАДЪР: Инстаграм/bethanyhamilton

Волята за живот, и то не какъв да е, а необикновен е това, което спасява Бетани Хамилтън. Когато е едва на 13, тигрова акула я напада, докато кара сърф, и откъсва лявата й ръка чак до рамото.

По време на инцидента тя губи 60% от кръвта, циркулираща в тялото й. Въпреки ужасната случка успява да се възстанови само за 1 месец. След по-малко от година взема участие в професионално състезание за сърфисти. 

През същата година издава мемоарите си, които няколко години по-късно се превръщат във филм по действителен случай.

В Soul Surfer от 2011 година вземат участие звезди като Денис Куейд, Хелън Хънт, Анна-София Роб играе Бетани Хамилтън, а самата Бетани изпълнява сцените, в които Анна-София сърфира. 

Бетани често публикува видеа как извършва ежедневни дейности с 1 ръка.

Без проблем тя връзва косата си, пържи яйца, тренира, сърфира, чупи кокосови орехи, носи 2-годишния си син и багаж и дори скача на въже. 

„След като загубих ръката си, всички ежедневни задачи, като рязане на ябълка или връзване на косата, бяха непосилни за мен. Да се научна да сърфирам с една ръка също беше голямо предизвикателство. Научих, че трябва да съм много адаптивна, за да се боря с всички малки неща, които стоят на пътя ми.  Ще бъда първата, която признава, че това невинаги е толкова лесно. Има и много обезкуражаващи моменти и сълзи също. Но аз избрах да не бъда повалена от тях и да се боря. Реших да сменя „Не мога“ с „Как бих могла да го направя“. Избрах да пробвам, дори когато е трудно. И когато не успея, пак пробвам“, заявява Бетани откровено пред своите последователи в Инстаграм.

Освен че младото момиче се превръща в професионален спортист въпреки недъга, тя не се отказва от живота и създава семейство. А скоро ще посрещнат и дете номер 4.

Бетани и съпругът й Адам, с когото са женени от 2013 г., вече имат 3 деца, а на път е и бебе номер 4.

Сърфистката споделя щастливата новини със сладко видео в Инстаграм, в което тя и цялото семейство карат сърф, разбира се.

„Адам и аз, и цялото ни семейство сме развълнувани, че то ще се разрасне! Вярвам, че животът е подарък и всеки живот си заслужава!“, написа бъдещата майка на 4 деца.

„За 8 години майчинство осъзнах, че ценя повече децата си, отколкото своето време. Ценя моето семейство повече, отколкото други неща като богатство и успех. Смятам, че щастливото семейство е богатство и е най-красивото и ценно от всичко.“

Най-новото попълнение в семейството се очаква да се появи това лято, пише bTV. 

А ето ги и кои са другите членове – момчетата Майка на 2, Уесли на 4 и Тобиас на 7 години.

 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене