Отзивчива и мила ли сте към другите?

В този тест става дума за чар, учтивост, приятелство и чувство за такт. Притежавате ли тези качества?

1. Кога за последен път сте похвалила някого?
- Днес - Б
- През миналите три дена - А
- Доста отдавна - В

2. Колко често ви се случва непознати да ви попитат за времето или за пътя или пък да ви помолят за малко да наглеждате багажа им?
- Случва ми се твърде често - Б
- Случва ми се много рядко - В
- Случва ми се понякога - А

3. Вашата колежка получава мястото, което вие тайно сте се надявали, че ще получите. Тя кани на почерпка. Как реагирате?
- Извинявам се с това, че не се чувствам добре. В края на крайщата, не съм длъжна на всичкото отгоре да празнувам победата й - В
- Отивам на партито. Държа се весело, радостно и шармантно. Всички трябва да видят, че на мен може да се разчита - А
- Усмихвам се учтиво и я поздравявам за повишението - Б

4. Погледнете се със сериозно лице в огледалото. В каква посока виждате ъгълчетата на устните си?
- Нагоре - Б
- Надолу - В
- Те са водоравно - А

5. Приятелка ви разказва с големи подробности какво е правила през уикенда. Това започва да ви отегчава. Как се държите?
- Прекъсвате водопада от приказки и й казвате съвсем откровено:"Не е нужно да ми разказваш всичко толкова подробно. Карай по-кратко. Трябва да свърша нещо!" - В
- Правите се, че слушате, но в същото време си мислите за нещо съвсем друго - Б
- Опитвате се умело да смените темата - А

6. Да поливате цветята на съседите, докато са в отпуска, да стоите при детето на приятелката си, докато тя има работа, да приемате обажданията по телефона на колежката си... Как реагирате на подобни молби?
- Съобразявам се преди всичко със себе си. Когато не ми пасва казвам "не" - В
- Обикновено спонтано се съгласявам - Б
- Съгласявам се, но показвам, че не съм възхитена от това - А

7. Главоболие, лошо време, неприятни новини - има толкова много основания да не се чувствате добре. Как се държите в подобни случаи?
- Стягам се. В същност другите не са ми виновни - Б
- Казвам какво се е случило, за да знае всеки какво ми е - А
- Трудно прикривам чувствата си - В

8. Колко голям е кръгът на вашите приятели и познати?
- Средно голям - А
- Малък - В
- Твърде голям - Б


Резултати

Отбележете отговора, който е най-точен за вас. Ако не отговаря напълно, проявете малко фантазия към описаната ситуация.
За всеки А отговор дайте 2 точки, за всеки Б - 3, за всеки В - 1 точка. Съберете точките и ще разберете каква сте.

9 до 13 точки

Отзивчивостта не е едно от вашите най-силни качества. Това е, както знаете, донякъде вродено. Колкото и усилия да полагате, от вас няма да стане нежно и кротко същество. Но обичливостта ви може да стане малко по-голяма. С вашето откровено и праволинейно отношение отблъсквате някои хора. Но в същност вие не сте толкова затворена, колкото изглеждате. Може би ви е страх, че ще ви използват, ако бъдете открита и откровена. Или смятате приятелството за слабост? Опитайте се понякога да съчувствате на другите. Попитайте ги как са. Вашият интерес ще бъде възнаграден. Колкото повече се "отворите" към вашето обкръжение, с толкова повече приятелства ще ви отвърне то.

14 до 20 точки

Вашата отзивчивост е нестабилна. Понякога сте толкова мила и приятелски настроена, че всички около вас са очаровани. След това обаче наостряте бодлите и показвате на другите, че е по-добре да ви оставят на мира. Защо е така можете сама най-добре да прецените. Може би защото раздавате свето благоволение според симпатиите си. Да постъпвате така е честно, но не особено умно. Със сигурност някога ще имате нужда от хората около вас. Може би пък вътрешно се колебаете между желанията си да се разграничите от другите и в същото време да им харесате. Двете наведнъж не става. Трябва да решите каква искате да бъдете.

21 до 27 точки

Имате всичко, което на човек му е нужно, за да бъдете обичана. Вашето мило и приятялско отношение впечатлява околните. Те забелязват веднага, че то идва от сърцето ви. Чувството ви за такт ви позволява да избягвате критични теми и ви е спестило много неприятни ситуации. Голям плюс за вас е и готовността ви винаги да помогнете. Към вас човек може да се обърне не само с проблеми и неприятности, но и със съвсем практични молби. И точно в това е вашият проблем - опитвате се да помогнете на всички и при това съвсем забравяте за себе си. Знайте, че понякога човек може да каже много учтиво "не".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене