Кажи ми как си държиш ръцете, за да ти кажа кой си

Понякога, без да се замисляте, вие слагате ръката си на масата по специфичен начин. Вгледайте се внимателно в това как го правите и намерете сред дадените примери тези, които съответстват на вашите навици и положението на дланите ви. Това е особено полезно, когато се готвите за важни срещи и невербалната комуникация е важна за вас. Вгледайте се и в жестовете на другите. Повярвайте - така най-лесно ще разберете някои неща от характера на партньора или опонента си. Тялото е по-умно от нас и никога не греши.

Изпъната длан, прибрани пръсти
Поза характерна за настоятелен човек, винаги желаещ да стане неговото. Безразлично му е по какви пътища ще постигне целта си. Този човек може да бъде суров и безпощаден, чувствителността не му е присъща, дори може да се каже, че му е чужда

Отпусната длан и пръсти, ръката стои на ръба на масата
Този човек се съобразява с мнението на другите, а упоритостта и властността в него се съчетават умело.

Ръце, които са поставени в скута, не се слагат на масата
Те говорят за неуверен в себе си човек. В трудни ситуации той ще търси помощ и подкрепа от по-силни личности. От време на време предприема смели стъпки, но те винаги са съпътствани от неувереност и боязън. Основните черти на характера му са плахост и стеснителност.

Цялата длан лежи на масата, пръстите са разтворени

Позата говори за човек, търсещ общуване. Индивидуалните му особености се проявяват само тогава, когато той среща разбиране. Това съвсем не означава, че по характер е пасивен и безволев. По-скоро волята му не е толкова силна. Около него винаги трябва да има някой, който да му подсказва как да постъпва в един или друг случай.

Отпуснат юмрук (обърнати нагоре свити пръсти)

 Отличава човек с много дълбок вътрешен живот. Впечатлителността, чувствителността и сърдечността да помогне на ближния са основни черти в характера му. Такъв човек не притежава достатъчно силна воля, за да държи на своето, лесно се поддава на чуждо мнение. Когато стане дума за сериозни действия, не му достига смелост и инициатива за тяхното осъществяване. Житейският идеал на такъв човек е спокойствието, сърдечната топлота и домашния уют

Здраво стиснат юмрук (с обърнати надолу свити пръсти)
Свидетелства за голяма вътрешна устойчивост, умение да се владее, както и за потайност на характера. С подобен човек, който постоянно се владее и крие мислите си, трудно можете да сте приятел, трудно може да се намери и общ език.
И още нещо за ръцете. Разполагането на палеца покрай останалите, а не вътре в дланта, свидетелства за честен и доброжелателен характер. С такъв човек винаги можеш да бъдеш откровен. Този, който крие палеца си в стиснатия юмрук, води потаен начин на живот. Ежедневните житейски грижи му създават много работа. Такъв човек не търси контакти с хората от страх, че те могат да открият слабите страни на неустойчивият му характер. Той има малко приятели и доброжелатели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене