Ивайло Захариев споделя книги

За период от три месеца всеки посетител на The Mall ще може да остави своя любима книга и да вземе друга, за да я прочете. Лице на инициативата „Сподели книга за лятото" е нашумелият актьор Ивайло Захариев, който обича да чете и зиме и лете.

„Много бързо се съгласих да се включа в инициативата. Четенето е нещо страхотно, което развива креативността и ни прави по-добри и успешни, с каквото и да се занимаваме. Подобни инициативи са важни, защото от тях в крайна сметка печелим всички ние - забързаните хора, родителите, и разбира се и нашите деца", каза Ивайло Захариев.

За споделянето на книги е подготвена специално обособена „библиотека" на първия етаж на The Mall, до асансьорите. Тя ще бъде предварително заредена със 100 книги на около 50 актуални заглавия, осигурени от веригата книжарници Orange Center - бестселъри, класика, българска литература, фантастика и няколко по-леки заглавия за през лятото.

Дългосрочните цели на тази инициатива са да се повиши културата на четене сред хората, като се популяризира максимално тази нова, но изключително полезна практика на обмяна на книги в страната ни. Типично за този сезон, „Сподели книга за лятото" цели също така да настрои хората към по-спокойни и по-хубави преживявания, към това да се откъснат от забързаното динамично ежедневие и да останат малко насаме с мислите и чувствата си с хубава книга в ръка.

От търговския център призовават всички посетители през следващите месеци да донесат една своя любима книга, да я споделят с непознат и да вземат друга. "Това е споделяне не само на книги, а и на познание и емоции - нещо, което ни е свръх необходимо в динамичния ни живот", сподели управляващия мениджър на The Mall Франк Уайтинг по повод старта на инициативата.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене