E-Type и Masterboy се присъединяват към изпълнителите на третото издание на "Обичам 90-те"

В края на миналата година организаторите на "Обичам 90-те" обявиха хедлайнерите за третото издание на концерта, който ще се състои на 7 юни, в зала Фестивална. Освен East 17, които ще бъдат представени от Тери Колдуел и Джон Хенди от оригиналния състав на групата и C-Block, на сцената на "Обичам 90-те", ще имаме удоволствието да видим и други две емблематични имена от евроденс ерата - E-Type и Masterboy.

Музикалната кариера на E-Type, чието истинско име е Мартин Ериксон, стартира през 1991 г. с дебютния му сингъл "We've got the atmosphere", който издава съвместно с изпълнителя Stakka Bo. Сингълът застава директно на първа позиция в Швеция. Истинският успех за E-type като соло изпълнител започва през 1994 г, когато стартира и работата му с продуцентите Denniz Pop и Max Martin, които работят е имена като (Backstreet Boys, Britney Spears, Celine Dion).

Дебютният му албум, "Made In Sweden", включва синглите "Set The World On Fire" и "This Is The Way", които се превръщат в златни. Вторият му албум, "The Explorer", издаден през 1996 г., е продаден в повече от 20 000 копия и му носи 5 успешни сингъла. Две години по-късно E-Type издава своя трети албум "Last Man Standing" и синглите "Angels Crying" и "Here I Go Again", които му носят още по-голяма популярност сред феновете. Благодарение на вече придобитата популярност през 2000 г., Мартин Ериксон, получава и възможността да изпълни и официалната песен на европейското първенство по футбол - "Campione".

Masterboy е немска евроденс група, създадена през 1991 г. от диско водещите Томи Шлех и Енрико Заблер. Активните години на групата съвпадат и с годините, през които евроденс музиката набира най-голяма популярност в световен мащаб. Заедно с имена като Whigfield, Fun Factory и DJ Bobo, Masterboy, са едни от най-емблематичните и запомнящи се групи от евроденс ерата. Нейни вокалисти в периода от 1992 г. до 2000 г. са певиците Трикси Делгадо, Линда Роко и Анабел Кей.

Първият най-голям хит, който групата реализира е песента "Everybody Needs Somebody" през 1993 г. Други популярни хитове от този период са песните "Feel The Heat Of The Night", "I Got To Give It Up" и "Generation Of Love" . След седемнайсет годишна пауза групата отново се завръща на музикалната сцена и предприема концерти, след като получават над 60 предложения за участия от цял свят. Първата им поява заедно е на сцена в Манхайм, Германия на 16 ноември 2013 г. По време на участията си

групата изпълнява всичките си хитове от 90-те. Споделят, че са подготвили и нови парчета, които в бъдеще ще поднесат на феновете си.

Билети за концерта могат да се закупят на място от касите на Eventim.bg, онлайн на сайта на Eventim.bg както и от касите на партньорите от тяхната дилърска мрежа.

Организаторите пускат билети с промоционални цени до изчерпване на количеството. Цените на първите 1000 билета са с промоционална цена от 35 лв. Следващите 1000 билета ще се продават за 40 лв. Редовните билети ще са на цена от 50 лв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене