Гледаме спектакли на "Метрополитън опера" на живо от Ню Йорк (видео)

Представленията на един от най-известните оперни театри в света - "Метрополитън опера" в Ню Йорк, ще се прожектират на живо в киносалон в София с HD качество от тази събота, 11 октовмри.

Организатори на инициативата са фондация "Америка за България", Международен театрален фестивал Варненско лято". Проектът има подкрепата на Столичната община и Британския съвет в България.

Излъчването на новия сезон в България започва от 11 октомври в Cinema City Mall of Sofiа.

Програмата "На живо от Ню Йорк", която операта започва през 2006 г. и цели да разшири аудиторията на оперното изкуство и неговите почитатели, днес се излъчва сателитно в над 2000 киносалона в 66 държави по света.

Тази година "Метрополитън опера" предлага на публиката си 10 спектакъла, които ще се излъчват на живо в HD качество. Това са оперите "Макбет", "Сватбата на Фигаро", "Кармен", "Севилският бръснар", "Нюрнбергските майстори певци", "Веселата вдовица", "Хофманови разкази", "Йоланта/Замъкът на херцога Синята брада", "Жената от езерото", "Селска чест/Палячо".

Представленията ще се излъчват симултанно в почти цял свят. Българската публика ще им се наслаждава със субтитри на български и английски език, в събота. Пилотната прожекция е от 19:50 ч. на 11 октомври със спектакъла "Макбет" от Верди с участието на Анна Нетребко във вокално и драматично сложната роля на лейди Макбет. В известната постановка на Ейдриън Ноубъл от 2007 г., дирижирана от Фабио Луизи, участват още Желко Лучич в главната роля, Джоузеф Калея като Макдъф и Рене Папе в ролята на Банко.

Билетите вече се предлагат на касите на киното.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене