Как се снимат коледни светлини

България е блеснала в десетки коледни светлини. Искате ли да ги запечатате завинаги? Списание "Всичко за жената" съветва как. 

Снимайте навън
Най-добрата тактика е да направите такива снимки навън малко преди да се е стъмнило. Фотографите го наричат „magic hour” - времето от късния следобед, когато вече е сумрак, но не е тъмно. Още по-добре би било, ако попаднете на ден с мъгла. Така светлинките ще изглеждат по-загадъчни и ще блестят магично в полумрака.

Запълнете вашия кадър
Направете така, че в кадъра ви да попадне всичко интересно наоколо, а не само една осветена елха например. Така снимките ви ще изглеждат по-професионално. Използвайте всякакви дървета, улични лампи, сгради, знаци и хора за още по-интересна композиция. Въобще огледайте се и си вземете най-доброто от заобикалящото ви.

Включете небето
Особено наблегнете на него, ако има драматично излъчване с изразителни облаци. То ще се превърне в прекрасен фон за коледните светлинки и ще е важен източник на светлина за кадъра.
Бъдете търпеливи. Може да се наложи да изчакате, докато небето и облаците „застанат“ идеални заедно за снимка. Направете много снимки. В дигиталната ера е по-добре да имате повече отколкото недостатъчно.
В същото време не позволявайте небето „да ви открадне“ кадъра, ако целта ви е да направите хубава снимка на коледни светлини. Превърнете тях в основна атракция.

Работете със статив или върху стабилна основа
Ако не разполагате със статив, сложете фотоапарата върху стабилна основа – това ще даде добър резултат. Другата опция, с която може да работите в случая, е времето за освобождаване на затвора. А най-добре комбинирайте и двете.

Останалите съвети за това как да имате перфектните фотографии на коледни светлинки ще откриете в новия брой на сп. "Всичко за жената" - излиза на 18 декември, четвъртък.  

Желаем ви Коледа на фокус!

 

 

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене