4 вечери подгряват за Горан Брегович на фест на скарата край Лясковец

С четири фестивални вечери ще започне Скариада.BG - първият празник с аромат на скара и много весела музика край Петропавловския манастир до Лясковец. От 1 до 4 септември ще свирят “Оркестър Янко Слона” със солисти Пепи Джексъна и Бети Цветанова, “Ачко Маринов бенд”, оркестър “Карандила” с ръководител Ангел Тичалиев, ромският крал на цигулката Венци Такев, македонският оркестър “Беровски бисери” и Орлин Памуков с “Орлин бенд”. Ще има и нестинарски игри на 4 септември, съобщиха организаторите.

Истинският парад на ритми и добро настроение на феста ще е на 5 и 6 септември с надсвирването на духови музики и сватбарски оркестри. Те ще бъдат оценявани от жури в състав Иво Папазов-Ибряма, Владимир Величков, Антони Дончев. Кулминацията на празника ще е концертът на балканската звезда Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения на 5 септември.

В дните на феста на димящите скари български производители ще представят традиционни месни продукти и ястия, а чуждестранни майстори-готвачи ще покажат техни блюда. Със свои щандове ще участват производители на бутикови месни продукти по автентични рецепти и на сертифицирани биопродукти от месо, както и фирми, специализирани в производството на продукти от прясно българско месо. Изложението ще бъде гарнирано с кулинарни зони, конкурс за най-вкусно кебапче и кюфте и приготвянето на най-голямата манастирска чорба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене