Sound of the Ages разтърсва Пловдив със зрелищни спектакли

Музикалният форум привлича рок фенове от цяла Европа в Пловдив

Магическа атмосфера, епично музикално шоу с атрактивни светлинни ефекти и великолепен звук. Всичко това ни очаква по време на годишния култов фестивал Sounds of the Ages през септември в Пловдив. Фестивалът се организира от Тангра Мега Рок с подкрепата на Община Пловдив и е част от най-големия форум за изкуство в Града под тепетата – „Есенен салон на изкуствата“ (27 август – 6 ноември 2015). Sounds of the Ages стартира като лична инициатива на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, заклет фен на рока. Концепцията на събитието е да предложи на публиката едно нетрадиционно музикално изживяване, превръщайки се в културен мост между Пловдив и света. Участието на оркестъра на Държавна опера Пловдив всяка година по време на част от концертите, прави възможно изпълнението на популярни творби на световноизвестни музиканти с нови нестандартни аранжименти, включващи и класически инструменти.

Сензационните челисти от 2CELLOS ще открият петото издание на музикалната фиеста на 12 септември на Античния амфитеатър. Изгрелите в Youtube през 2011 г. хърватски звезди ще представят на българската публика свои импровизации на популярни рок и филмови парчета, изпълнени само на двата класически инструмента и обещават зрелищно шоу.

2CELLOS
2CELLOS

Фестивалът ще продължи с три поредни концерта на 18, 19 и 20 септември. Първи ще имаме възможност да чуем легендарната финландска формация APOCALYPTICA. 16 години след историческия си първи концерт в Пловдив, те се завръщат в Града под тепетата. Феновете ще имат възможност да чуят както познати и обичани изпълнения от миналото на групата, така и парчета от излезлия през април тази година дългоочакван нов албум на формацията 'Shadowmaker'.

Apocalyptica
Apocalyptica

На 19 септември музикалната щафета ще се поеме от култовата шведска прогресив рок група Opeth. За първи път в кариерата си те ще изпълнят част от репертоара си със симфоничен оркестър. Групата пристига в Пловдив 4 дни по-рано за репетиции с оркестъра на Държавна опера Пловдив, водена от диригента Левон Манукян.

Opeth
Opeth

Истерията около концертите и тази година обхвана не само феновете на култовите групи в България, но и в цяла Европа. Сред закупилите билети има почитатели от Великобритания, Франция, Испания, Германия, Италия и съседните на България държави. Билети за концертите от програмата на музикалния фестивал може да закупите през системата на www.eventim.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене