Цветове, парфюми и скъпоценни камъни според зодията 4

Козирог - Козирозите са издръжливи, коректни, справедливи, амбициозни и целенасочени, но понякога твърде строги. Като земна зодия им подхождат тъмните тонове, но това не значи да се обличат само в тях. Подходящи са черно, тъмнокафяво, синьо, охра и лимоненожълто. Тези окраски стимулират на уравновесената им натура.

Подходящите парфюми за този знак са с тютюнев аромат, с дъх на билки и с нотки на жасмин. Те стимулират концентрацията и подобряват настроението им. За дамите предпочитани са плодовите и цветни аромати с източни нотки - диня, ванилия, жасмин, праскови, камелии, а за мъжете - с дъх на билки, мъх, мускус, дъбова кора и кедър.
Любимите цветя на козирозите са камелии и бели карамфили.

Скъпоценните камъни на тази зодия са оникс, черна перла, сапфир, рубин и малахит. Ониксът ги прави по-упорити, сапфирът ги уравновесява, а черните прели им носят късмет. Рубинът е перфектен за този знак - носи успехи и победи. За камъни - талисмани са подходящи оникс и лазурит.

 

Водолей - Водолеите са независими, естествени, любопитни, доверчиви и любезни, но нетърпящи критика. Те са от групата на въздушните зодии и любими са им окраските, свързани с небето - студените нюанси на синьото, лилаво, сребристо, бяло. Сребристото ги успокоява и изостря ума им.

Ароматите на тази зодия са с елегантен цветен мирис - роза, портокалово дърво, наситени, но не тежки. Те ги вдъхновяват и стимулират любопитството им. За жените идеални са цветните ухания - магнолия, роза, карамфил, жасмин, хортензия, а за „силния пол" тези с дъх на море, свежа трева и лимон.
Подходящите цветя за водолеите са теменужка и нарцис.

Камъните на тази зодия са аквамарин, кехлибар, тюркоаз, розов топаз и опал. Тюркоазът изостря силната им интуиция, розовият топаз ги прави по-дейни, кехлибарите укрепват здравето им, а аквамаринът им носи любовни успехи. За талисмани са подходящи са тюркоаз и магнетит.

 

Риби - Рибите са деликатни, чувствителни, интелигентни, предани и с чувство за хумор, но често са доста неуверени. Подходящите цветове за „водната" зодия са стоманено сиво, морскосиньо, пурпурно, бледорозово и маслено зелено. Те им помагат да са в хармония със себе си (нещо изключително трудно) и останалите.

Парфюмите на рибите са тези с аромат на редки цветя, както и балсамните миризми на амбра и мъх. Те ги настройват мечтателски и романтично, стимулират фантазията им. Подходящи за „нежния пол" са страстните и енергични аромати - лалета, рози, орхидея, канела, амбра, а за мъжете свежите - бергамот, кардамон, кедър, цитруси.
Любимите цветя на тази зодия са лилия и орхидея.

Подходящите скъпоценни камъни за този знак са аметист, лунен камък, перли, александрит, ахат. Аметистът им носи хармония, лунният камък им помага в любовта, а перлите им носят щастие и късмет. Александритът им пасва идеално - той е пречистващ и носи увереност. За талисмани идеални са аметист и аметистов кварц.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене