Мира Добрева: Жалки са жените, които се съревновават с децата си

Мира Добрева и дъщеря й Лора, снимка: Николай Литов

Чували сме всякакви истории за майки и дъщери, изпълнени с любов и омраза, доверие и предателство, приятелска близост и женска ревност. Какво обаче се случва в отношенията между майка и дъщеря, когато майката е известна, има втори брак и друго дете споделят Лора и майка й - тв водещата от БНТ Мира Добрева.

Мира, кога се осъзна като отговорна майка? Предполагам, че е различно усещането да станеш родител на 25 и на 36 години, както се получи при теб?
Мисля, че се раждаш с инстинкта да си майка, с осъзнатост, че един ден искаш да дариш живот. Има жени, които са майки, но не бива да се наричат така. Тази сутрин за пореден път осъзнах това. Беше дъждовно и студено, като отивах на работа, а една майка подритваше детето си и му казваше: “Хайде, и аз по некое време требва да ходя на работа, давай!” И го буташе... В 7 ч. сутринта и на мен ми се спи и ми е студено, какво остава на едно дребно и малко детенце, което не знам дали има и 3 годинки? И си казах: Господи, толкова жени искат да имат деца и не могат, защо им изпращаш изпитание, като има и жени, които раждат само за да задържат мъжа до себе си. Аз винаги съм искала да имам деца, но виждам, че и Лори ще е като мен. Гледам я как се грижи за Жорко. Е, надявам се поне още 10 години да не ме прави баба (смее се)...

Така че жените сме родени майки. Аз усетих майчински инстинкт в първия миг, когато се почувствах жена, докато се грижех за брат ми. Обичам всички деца на момичетата в екипа на предаването (“Отблизо с Мира Добрева”, б.а.). И като доведат малките в телевизията, зарязвам работата, гушкам ги, поръчваме си ядене и започва едно мазане (смее се, б.а.). Обичам децата и въпреки че повече няма да раждам, дано отгледам още едно дете. Не знам точно какво ще се случи, но това ми е мечтата! Така че съм се родила майка. Мисля, че Лори също.

Цялото интервю четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене