Рапъри почетоха Ноториъс Би Ай Джи по повод 20-годишнината от смъртта му

Ноториъс Би Ай Джи   Снимка : Уикипедия

Светът на рап музиката почете една от най-емблематичните си фигури Ноториъс Би Ай Джи 20 години след убийството му в Лос Анджелис, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Обстоятелствата около смъртта му все още са неясни.
Рапърът Шон "Диди" Кумс, който бе протеже на Ноториъс Би Ай Джи и също като него е роден в Ню Йорк, почете паметта му, като в редица послания в Инстаграм призова феновете да рецитират любимите си текстове на негови песни и да ги качат в интернет. Шон "Диди" Кумс увери, че Ноториъс Би Ай Джи е най-великият рапър на всички времена. Той описа първата си среща с него в ресторант в Харлем. "Спомням си, че бях много впечатлен от импозантната му фигура", отбеляза Шон "Диди" Кумс.
Почит бе отдадена и от други знаменитости, сред които канадският рапър Бели, който качи в интернет своя интерпретация на част от песента на Ноториъс Би Ай Джи "It Was All a Dream".
Един от най-известните рапъри на източния бряг на САЩ Ноториъс Би Ай Джи, чието истинско име е Кристофър Уолъс, е 24-годишен, когато е застрелян в автомобил в Лос Анджелис на 9 март 1997 г. Убиецът му не е разкрит. Семейството му навремето заяви, че полицай е бил замесен в убийството. То продължава да твърди, че зад убийството на Ноториъс Би Ай Джи, макар и резултат от съперничество между рапъри от западния и източния бряг на САЩ, стоят полицай и шефът на звукозаписната компания "Дет роу" Марион "Сюдж" Найт. Близките на Ноториъс Би Ай Джи смятат, че убийството му е свързано с това на съперника му Тупак Шакур 6 месеца по-рано. Шакур бе застрелян в автомобил, в който бе и Марион "Сюдж" Найт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене