Бойка Велкова: С Теодосий сме любовен ураган

фотограф: Михаил Георгиев

Тя притежава онази харизма, която мигом изпълва цялото помещение, когато иначе малкото тяло стъпи на прага. Час преди срещата съм изгледала интервюта със съпруга й Теодосий Спасов и съм развълнувана, че ще срещна една жена, която не само е изградила респектиращо име и специфичен образ на сцената, но и над 20 години e окупирала сърцето на великан като Теодосий. “Нашата среща беше любовен ураган”, казва в едно интервю той. Когато Бойка влиза в редакцията, разбирам, че не може да е другояче. Тази жена носи огъня в себе си.

Какво от вашето име се носи и във вашия характер? Притежавате ли мъжки качества?
Не, жената изобщо не трябва да притежава мъжки качества и да играе мъжки роли. Тя има своя път, който трябва да извърви. Бойка е богомилско име от Средновековието. Може би това, което се припокрива у мен с името ми, е, че съм борбен човек и не се отказвам лесно. 

В кой момент ви се е налагало да бъдете най-силна и най-борбена?
Всеки ден ми се налага да проявявам търпимост и да овладявам характера си и емоцията си, така че всеки ден е предизвикателство. Тази борбеност може да се прояви в много посоки – от моментите, в които трябва да поемам някаква отговорност, до тези, в които трябва да изведа един спектакъл до края или пък да общувам с хора.

Как разбрахте, че Теодосий е другата половина? Много хора не разбират или бъркат.
Бъркат, защото не слушат сърцето си. Защото човек трябва да има център, да има вътрешен свят, за който да се грижи и да не занемарява, за да може да усеща с най-важното сетиво – сърцето. Това се случва, когато имаш осъзнат вътрешен свят, върху който работиш постоянно. Тогава лесно разбираш. Всеки може да го направи, стига да иска.

Цялото интервю четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене