Саня Анастасия ще пее Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе

Саня Анастасия   СНИМКА Пресцентър на Софийската опера

Сръбското мецосопрано Саня Анастасия ще пее Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе на сцената на Софийската опера. Ролята на Кармен изпълняват и мецосопраните Надя Кръстева и Гергана Русекова, съобщиха от пресцентъра на операта. 

Саня Анастасия е учила в Университета за музика и изпълнителски изкуства в Грац и Виена, Австрия. Тя е печелила награди на няколко международни певчески конкурса като „Музикална младеж“ в Белград, „Енрико Карузо“ в Милано, „Винченцо Белини“ в Калтанисета, Италия, „Замъкът Райнсберг“, Германия. През 2005 г. Саня получава магистърска степен и става артист на свободна практика. Продължава обучението си при проф. д-р Теодоре Корези и Бренда Робъртс.

В периода 2011-2013 г. Саня Анастасия е член на Държавния театър в Майнц, където пее Лукреция в „Отвличането на Лукреция“ от Бритън, Улрика в „Бал с маски“ от Верди, Месалина в „Големият ужас“ от Лигети, Клитемнестра в „Електра“ от Р. Щраус, Електрес в „Принц Хомбургски“ от Хенце (запис на CD и радиопредаване на живо) и Олга в „Евгений Онегин“ от Чайковски.

Последните ѝ значими ангажименти включват Улрика в оперите в Базел, Берн и Магдебург, Фенена в „Набуко“ (с Пласидо Доминго), Флора в „Травиата“, Гертуда в „Ромео и Жулиета“, Амнерис, Улрика и Кармен на Арена ди Верона, Юдит в „Замъкът на херцог Синята брада“ (немска версия) и Магьосницата в „Дидона и Еней“ в Бремерхафенския театър, Ларина в „Евгений Онегин“ в Държавния театър в Саарбрюкен, както и Амнерис на Оперния фестивал в Гарс ам Камп, Австрия и на фестивала „Ла перла“ в Пфефикон, Швейцария, и Кармен на Фестивала на открито в Аспендос.

Последното ѝ успешно участие в постановката на „Аида“ на театър „Кочия“ в Новара през 2016 г. е записана за Classica TV, Италия.

Други нейни гастроли са с Виенската Фолксопер, Кейптаунската опера, Брашовската опера, Операта в Кошице, Сараевския национален театър, Мариборския национален театър, Аахенския театър, Ерфуртския театър, Белградския национален театър, Държавните театри в Карслруе, Бремен, Майнц, театрите в Магдебург, Любек, Вюрцбург, Инсбрук, Пиза, Ливорно, Ровиго, Комо, Новара, театъра на Каталония, Залцбургския държавен театър, Пражката държавна опера, на турне в Япония с ансамбъла на Виенската опера, изпълнения в Сеулския център по изкуствата и в Пусан, Южна Корея.

На концертния подиум Саня е работила с Белградския филхармоничен и радиооркестър, Словенския филхармоничен и радиооркестър, Сараевската филхармония, Бранденбургската филхармония, Московската филхармония, Кейптаунската филхармония и Оркестъра на фондация „Арена ди Верона“.

Пяла е в Реквиема на Верди със симфоничния оркестър на Вюрцбургския театър и в операта в Лодз, Полша и е изнасяла концерти с „Верона Лирика“ във Филхармоничния театър във Верона, Италия.

Текущите ѝ ангажименти са Улрика в „Бал с маски“ в Инсбрукския областен театър, Амнерис в „Аида“ в Тбилиси, Принцесата в „Адриана Лекуврьор“ в театъра в Карлсруе, Германия, и титулната роля в „Кармен“ в Сараевския национален театър и в Софийската национална опера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене