Стив Джобс: Помнете, че ще умрете. Това е страхотен инструмент...

Дори да се говори за него като за противоречива личност, безспорно умът му и иновативното му творене оставиха в наследство много. Начинът му на мислене е повече от вдъхновяващ - той е като машина за страст и копнеж. Днес mila.bg ти предлага да се докоснеш до брилятната му мисъл с няколко избрани цитати на Стив Джобс.

1. Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.

2. Единственият начин да вършиш отлична работа е да обичаш това, което правиш. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите! Не се примирявайте! И както при всички въпроси, свързани със сърцето, то ще ви подскаже кога сте го намерили.

3. Това е една от моите мантри - яснота и опростеност. Простото може да бъде по-трудно от сложното. Трябва много упорито да работиш, за да прочистиш мисленето си така, че да създадеш нещо просто. Но в края на краищата си заслужава, защото веднъж озовеш ли се там, можеш да местиш планини.

4. Не можеш да предвидиш какво ще се случи, но можеш да усетиш посоката, в която вървиш. И това е най-близкото, до което можеш да достигнеш. След това отстъпваш назад, за да не пречиш, и нещата просто оживяват пред теб.

5. Мисля, че ако направиш нещо и то се окаже доста добро, след това трябва да направиш нещо друго прекрасно, не да се спираш на него прекалено дълго. Просто разбери кое е следващото.

Целият текст продължава ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене