Как да преодолеем страха от летене със самолет

Да превъзмогнеш страха от летене, изисква доста практика в превъзмогването му. Факт е, че колкото по-малки видим облаците отгоре, толкова повече се отдалечаваме на въздушни мили от шубето, свързано със самолетен полет.

Ако обаче не сме от хората, които летят из небесата още от времето на памперсите, и за това си има чалъм. Успеем ли да идентифицираме правилно спусъците, които ни паникьосват веднъж стъпили на борда на самолета, то сме си свършили наполовина работата в преодоляването на страха си. Доста от пасажерите са клаустрофобични или изпитват неистов страх от това, че са залостени в една метална тръба без право на избор кога да излязат от нея.

Липсата на контрол върху ситуацията със сигурност не е добро начало за боязливостта във въздуха. На борда на самолета отделният индивид не разполага напълно със свободната си воля. Например той чака позволение да отиде до тоалетната, ако знакът за затягане на коланите е включен. Да няма контрол над нищо, което се случва около нея, е голямо предизвикателство за личността. Това може да доведе до психоза и страх от летене.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене