Как да укротим пасивно-агресивния мъж

Ако мъжът ви ту мълчи, ту избухва в гневни изблици, ако е чаровен с другите и страшен досадник, когато сте насаме, ако отказва да обсъжда проблеми с вас и ви обвинява винаги за всичко, значи сте попаднали на труден случай.

Психолозите наричат такъв тип мъже агресивно-пасивни. Животът с тях не е песен. Да му се угоди е невъзможно - това, което е изисквал от вас вчера, днес предизвиква у него възмущение. Жената няма право да изрази своя гняв, защото се бои, че ще стане още по-лошо. В резултат получава куп психосоматични заболявания - мигрена, хипертония, язва, колит. Не излиза от депресия, чувства постоянна умора, безсъние, отслабва или бързо напълнява. А мъжът не изпитва към нея никакво съчувствие, напротив, смята болестите й за проява на несъвършенство. Тя не смее да го напусне, защото гледа на себе си през неговите очи: “На кого съм нужна? Ако остана сама, ще пропадна!” Това са мислите, които се въртят в главата й. Но този тип мъже не са чак толкова неуязвими и непобедими. Ако знаем как да се държим, можем да направим живота си с такъв човек поносим.

Внимание - жена!

Всъщност оскърбителното поведение на такъв мъж често е прикритие на неговия страх от жените. Като всички хора той също иска да бъде обичан. Но в същото време го е страх, че ако жената почувства това, ще придобие надмощие над него и ще започне да го потиска. Може би така е мислел неговият баща и момчето е възприело възгледите му. А може би то е имало твърде авторитарна майка, от която силно е зависело. Възможно е да е било и обратното - майката да е била слаба и на детето да се е налагало да поеме непосилната роля на неин защитник. Но каквото и да се е случвало в детството, у такъв човек се изгражда мненинето, че не трябва да се привързва към никого, защото ще го смачкат. А за да не се случи това, той трябва да всява страх.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене