Какво е общото между сватбените тоатели на Меган, принцеса Даяна и Кейт Мидълтън? (Снимки)

Меган Маркъл Снимки: Ройтерс

През последните четири десетилетия британската монархия ни дари с три кралски сватби. Те винаги са предизвиквали огромен зрителен и медиен интерес. Днес, пред милиони хора, застанали пред малкия екран, вип гости и журналисти от цял свят, Меган Маркъл и принц Хари станаха законни съпруг и съпруга.

Двамата си казаха „Да” в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзорски замък.

Но какво е общото между сватбените тоалети на Меган, тази на принцеса Даяна и Кейт Мидълтън? Нека да сравним!

Дизайнерът

За сватбата си принцеса Даяна (тогава Диана Спенсър) с принц Чарлз на 29 юли 1981 г., 20-годишната Ди избира дизайнера Дейвид Еманюел, който създава роклята, заедно с тогавашната си съпруга Елизабет.

Роклята на херцогиня Кейт Мидълтън за сватбата й с принц Уилям през 2011 г., е дело на Сара Бъртън, дизайнерка работеща за Александър Маккуин. Три години по-късно тя споделя: "Уважавам този прекрасен проект, уважавам желанието на една интелигентна жена да има запомняща се рокля на сватбения ден. За мен беше част да работя за Кейт."

Днес Меган събра погледите на всички със зашеметяваща си сватбена рокля. Тя беше толкова впечатляваща отпред, колкото и отзад. Дизайнерка е Клеър Уейт Келър, първата жена артистичен директор на френската къща за висша мода "Живанши".

Стилът

Сложният дизайн на роклята на принцеса Даяна е определен като един от най-добрите за всички времена. Пухкавите ръкави превърнаха този проект в мечта за всяка булка през 80-те.

10 000 перли, копринена тафта, с цвят на слонова кост, блестяха по тялото на лейди Ди.

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън избра далеч по-прибрана рокля. Тя заложи на дантела, сатен и тюл. С класическата си кройка тя напомняше за 50-те.

Меган Маркъл заложи изящна рокля с 5-метров шлейф с копринен тюл, бродиран с цветя от държавите, членуващи в Общността на нациите. Всяко от растенията е типично за отделните 53 страни, от организацията. В тоалета личат чистите линии на "Живанши", деколтето тип "лодка" и ефирно оформената талия.

Воалът и тиарата

Принцеса Даяна носеше булченски воал над 7,5 метра, съчетан с тиара от 18 век, принадлежаща на семейството на баща й.

Воалът на Кейт беше с по-голяма дължина, направен от тюл, коприна и ръчно изработени цветя. Нейната тиара с 1000 диамана й бе дадена от кралица Елизабет II. Самата тиара е принадлежала на жената на крал Джордж VI (баща на Елизат II). 

Меган Маркъл, новата херцогиня на Съсекс, носеше на сватбената церемония тиара, която е принадлежала на бабата на Елизабет Втора, кралица Мери, закупена през 1925 г.. 5-метровият, изработен от копринен тюл, беше украсен с ръчно бродирани цветя от копринени нишки, отдаваащ почит на 53-те страни от Британската общност.

Принц Хари и Меган Маркъл
Принц Хари и Меган Маркъл

Принцеса Даяна и принц Чарлз
Принцеса Даяна и принц Чарлз

Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън
Принц Уилям и Кейт Мидълтън
Принц Уилям и Кейт Мидълтън

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене