Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин

Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство в Лондон, каквато е традицията, водеща началото си от кралицата-майка, съобщи Би Би Си.

Букетът обикновено се полага на гроба в деня след сватбата.

Със своя букет Меган отдаде почит на майката на принц Хари - принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца "Кенсингтън".

Дизайнерката Филипа Крадок, на която беше поверено и озеленяването на храма "Сейнт Джордж", спази традицията и включи в букета мирта от посадената от кралица Виктория в Озбърн хаус на о-в Уайт, както и от растение, отгледано от миртата в букета на кралица Елизабет Втора през 1947 г., съобщава БТА.

В букета на Меган Маркъл имаше също момини сълзи, астилбе, жасмин, астранция. Момините сълзи са символ на любовта, астилбето - на търпението и предаността, а астранцията - на силата и куража. Придържа ги копринена панделка.

Кралицата-майка поставя начало на традицията да положи булчинския си букет на гроба на Незнайния воин в Уесминстърското абатство през 1923 г., когато се омъжва за херцога на Йорк, който по-късно става крал Джордж Шести.

Херцогинята на Кембридж Катрин също спазва традицията през 2011 г.

В гроба на Незнайния войн в Уестминстърското абатство са положени тленните останки на войник, загинал във Франция през Първата световна война.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене