Бойко Василев и Виктор Николаев сред номинираните за наградите “Свети Влас 2018 г.”

Бойко Василев  СНИМКА: АРХИВ

Бойко Василев, Николай Дойнов, Милен Цветков и Виктор Николаев са сред претендентите за осмите награди за телевизионна журналистика “Свети Влас”.

“Селекцията отразява усложнената политическа обстановка в световен мащаб и в страната и процесите, протичащи в българската журналистика”, казва председателят на сдружението Иван Гарелов.

В списъка на номинираните са намерили място както някои от най-изявените и авторитетни телевизионни журналисти, така и налагащи се с новаторство и професионализъм имена като Иван Георгиев, Даниела Тренчева, Горан Благоев, Ганиела Ангелова. Репортерите Александър Марков, Петър Нанев, Мария Савкова също са сред номинираните. Със специална покана е и любимецът на зрителите Емил Чолаков.

Наградите ще бъдат в две категории. “Голямата награда” се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика, “Специалните награди” пък се дават за оригинални идеи и индивидуално присъствие.

Отличията ще бъдат присъдени от 5-членно жури с председател професор Ивайло Знеполски.

Победителите ще станат ясни на 2 юни в курорта “Свети Влас”. Церемонията ще бъде предшествана от традиционната дискусия по тазгодишната телевизионна продукция. Поканени са медийни експерти, медийни репортери и видни журналисти. Инициатори са “Кръг 11” - проф.Ивайло Знеполски, Иван Гарелов, Георги Лозанов, Любен Дилов-син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Павел Васев и покойният Петко Бочаров.

През деня участниците в събитието ще отбележат заедно с военноморска част 2 юни - Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене