Киро Скалата: Едва не набих феновете!

Продуцент, риалити звезда и бизнесмен. Кирил Вълчев-Скалата винаги е в центъра на екшъна. В събота вечер той беше водещ на бойната галавечер "Фуерте ен ел ринг" в пловдивската зала "Колодрума". Шоуто беше прекратено по средата заради бой между агитките на ЦСКА и "Локомотив" (Пд). Специално за "България Днес" Киро Скалата разкри какво точно се случи.

- Г-н Вълчев, защо винаги сте като притегателна сила за екшън и мелета?

- Преди години направихме екшън като кечмания пред НДК. Имаше демонстрация. Митьо Крика тръгна да закача гаджето на Любо Лежанката - Любомира, която носеше прякора Лисицата. Барна я за дупето. Любо се ядоса и му вкара една тупаница. Бях подготвил кръв от Киноцентъра. Разхвърча се наляво и надясно. Беше като американски екшън. Бяхме планирали всичко, но сега в Пловдив мелето си беше истинско.

- Вие бяхте в центъра на ринга. Откъде тръгна всичко?

- Вече 18-19 години се занимавам с организиране на спортни, силови и бойни шоута. Винаги се получава нажежаване на атмосферата. Това е нормално. Спортът е мъжки. Публиката се нагорещява. Хората не помнят, но в зала "Универсиада" имаше подобно меле. Сбиха се доста хора. Имаше кръв. В Сливен влязоха фенове на ринга и се изпопребиха. В началото подобни галавечери се водеха по ВИП. Събитието в Пловдив беше за нормални зрители - жени, деца, студенти, ученици. Много неочаквано се разразиха нещата.

- Кой подпали искрата на мелето?

- В началото всичко беше мирно. Агитките пееха своите песни. Между рундовете непрекъснато обяснявах как това е джентълменски сблъсък, който и да победи, ще бъде заслужено. Исках малко да се охладят. Минаха доста мачове. В предишния двубой преди бокса отново имаше среща между представители на двете агитки. Никой не каза лоша дума. Нямаше и освирквания. Затова бях спокоен. Мислех, че феновете ще бъдат джентълмени и само ще си пеят песните. Боксовият мач беше оспорван. Съдиите бяха международни. Бяха единодушни. Нямаше как да гледам самия мач, защото бях долу и тичах напред-назад по организацията. Вдигнаха ръката на момчето от "Лаута Арми". Почна награждаването. Жена ми се качи, за да помогне с купата за победителя. Изведнъж - луп, падна един стол зад нея.

- Как реагирахте?

- Почудих се. Реших, че някой отблизо го е метнал, защото отдалеч трябва да се превърти. Все едно някой беше хвърлил кърпа. Казах си - някой глупак не си сдържа нервите. Столът падна от страната на агитката на ЦСКА, но привържениците бяха доста далеч от ринга. Поне на 15-20 метра. Другата агитка също беше на такова разстояние. Значи някой от феновете е дошъл до ВИП масите, където бяха специалните гости, шампиони и други. Това беше сигнал за сблъсъка.

- Беше ли планирано мелето?

- До този момент нямаше нищо. Самото награждаване беше започнало вече. Може и да е имало нещо предварително. Обърнах се и викнах на дъщеря ми да се качи при нас, за да не я пометат. Спортна натура. Тренира скокове във вода. Хвърля се от десетия метър. Изкефи се на екшъна. До сутринта бърбореше. Жена ми също е бойна натура. Влиза в схватки. Непрекъснато обикаля по районните, защото се бие с по две-три мадами наведнъж. На ринга е по-безопасно, защото виждаш, ако нещо лети. Беше ли тръгнал някой да се качва, мислех как ще го изритам в тиквата. Когато си на висока позиция, можеш да ги сваляш. После казах на жена ми да слязат там, където нямаше безредици. Те не искаха. Тогава започнах да бъбря на микрофона, за да спрат тези щуротии.

- Според информациите стотици са се били. Колко сериозен беше екшънът?

- Това също не е много точно. Реално двете групи не се вклиниха една в друга. Летяха маси и столове. Имаше тук-таме някой да тръгва и после да бяга, но не е било 20-30 души да се сблъскат масово и да се изпопребият. Имаше охрана и полиция. Светнаха лампите, когато започнаха да изтласкват биячите извън залата. Тогава гръмнаха и няколко бомби. Бум-бум-бум. Дори мислех да сляза и аз да почна да се разправям с тия фенове. Не мислех, че ще ме ударят, но и да го бяха направили, тъкмо щях да наритам няколко души, за да си направя тренировка. Щях да се опитам да ги респектирам. Едва не ги набих. Жена ми ме спря. Вика: "Къде си тръгнал". Обясних й, че няма нищо страшно. Ако феновете бяха решили да се смелят, щяха да извадят и оръжия. После ми показаха, че навън в тревата са намерили тръба.

- Защо не продължиха мачовете?

- Когато феновете бяха изгонени, останалата част от публиката искаше да гледа. Започнахме да оправяме маси и столове. Дойде една госпожа от ръководството на залата. Притеснена беше. Все пак не всеки ден се бият фенове. Тя извика шефа на полицаите, който ми вика - "Кире, прекратявай!“. Опитах да преговарям, но органите бяха афектирани от ситуацията. Не дадоха да продължим. За съжаление най-интересните мачове не се състояха. Имаше международни битки. Мотото на галавечерта "Фуерте ен ел ринг" - силен в ринга се превърна в силен извън ринга.

- По медиите се пуснаха информации как седем полицаи са пострадали, а осем души са арестувани. Колко зле бяха униформените?

- Това са неверни неща. Когато излязох в залата, отидох да видя господа полицаите. Все пак са млади момчета. Имаше двама-трима с наранявания. Единият беше с пострадала ръка. На другия ухото му кънтеше от взрива. После отидох в районното, за да давам показания. Бяха арестувани девет души. Никой не ми спомена за човек в болница. Ако се бият хора с голи ръце и ползват оръжия - винаги може да стане намушкване или счупване. Било е хулиганско спречкване. Няма и нищо счупено в залите. Масите и столовете бяха пластмасови. Не харесвам подобни щуротии, защото обикновени хора могат да пострадат. Имаше доста яки момчета от бойните спортове по ВИП масите. Те разбраха, че боят не е сериозен. Дори се подсмихваха. Ако един от тях стане и се озлоби, може да разхвърля десет от агитката. Те дори се опитваха да разтървават. Хващаха запалянковците, вместо да ги тряскат по главите. Не видях никъде кръв около ринга.

- Платихте ли хонорарите на бойците, които не излязоха да се бият?

- Организацията ще претърпи загуби. Всичко е платено на състезателите - без значение дали са се били или не. Най-големият губещ е публиката, защото не успяха да видят здравите мачове. Сега трябва да се успокои топката, за да видим къде може да направим подобно шоу.

- Вие също сте тренирали бойни спортове. Няма ли да ви видим на ринга?

- Вече съм на години, но ми е в кръвта. Като малък се биехме редовно в соца, но джентълменски. Имам желание да се кача на ринга. Преди 15 години направих Мача на звездите - Дичо срещу Влади Априлов. Дори кръв си пуснаха. След това сбихме Мирон, шефа на федерацията на силните мъже, и Митьо Крика от "Фитнес мания". Крика си скъса фланелката и взе микрофона. "Мирон Йорданов да дойде, за да се разберем на ринга. Съди ме, защото съм казал, че е педераст", изстреля Митьо. Мирон е тюфлек - 120 килограма, но се качи. Питам ги - ще се биете ли. Двамата са готови. Даже на Крика веднага му дадох хонорар - 350 долара. Толкова имах в джоба. Крика му вкара доста удари. Мирон не се даваше. Митьо го свали, но го пожали. Така спряха. Имали сме много подобни приключения.

28-01-2

Виктор Николов (в гръб) от "Лалуа Арми" победи Влади Кънчев от "Енимълс", след което падна първият стол на ринга

28-01-1

Битката се разрази край ринга

28-01-3

Киро Скалата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене