Венсан Винел, осиновен от България, свири на пиано и пя в подлеза на Софийския университет (Снимки+видео)

Венсан Винел събра огромна публика с импровизациите си на пиано.  СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Случайни минувачи, журналисти и фоторепортери се събраха за минути в подлеза на Софийския университет в сряда следобед, чувайки, че там се свири на пиано.

Правеше го незрящият музикант Венсан Винел - французинът, осиновен от България. Той слезе в подлеза и с импровизациите си на пианото събра огромна тълпа от слушатели. Направи го в подкрепа на каузата “Свободна зона”, която е за равен достъп до култура и изкуство за хора със специални нужди. Освен аплодисментите на насъбралата се тълпа момчето получи и благодарствено писмо от кмета на Столична общината Йорданка Фандъкова. 

Незрящият Винел стана популярен с участието си в конкурса “The Voice: най-красивият глас” - френския еквивалент на “Гласът на България”. Винел стигна до финала, където се класира трети. Даровитото момче е на 22 години, като първите 3 от тях прекарва в сиропиталище в България. После френско семейство го осиновява и така става французин.

Сега обаче се връща отново тук, но за кратко. Поводът е фестивалът “Франкофоли” в Благоевград, в който той ще вземе участие. Винел ще изнесе едночасов концерт във втория ден на феста - събота.  

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене