Бъдете с ретро къдрици и датски плитки на плажа

Моделът Елза Хоск често публикува в инстаграм снимки на модерни плажни визии. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ВЛЗА ХОСК

Модерни са и релефните датски плитки

Големи и релефни плитки, небрежни ретро къдрици и много бляскави фиби, шноли или ластици. Това са част от модните тенденции при плажните прически тази година. Няма да сбъркате, ако заложите на естествения вид. Оставете eкстеншъните вкъщи и не се изкушавайте от твърде екстравагантните тенденции.

За да сте в крак с модата, създадайте илюзия, че току-що сте излезли от водата, без въобще да сте били в нея. От няколко години този вид прическа все по-често се забелязва и на червения килим. От нея се възползват Марго Роби, Дженифър Лорънс, Ким Кардашиян и др.

Да бъдете като

холувудските

звезди на плажа,

не е трудно

Може сами да си направите такъв тип прическа, при това за 10 минути.

Ким Кардашиян на наградите на MTV с прическа, леко наподобяваща влажна коса.
Ким Кардашиян на наградите на MTV с прическа, леко наподобяваща влажна коса.

В никакъв случай не разчитайте само на вода, защото ефектът ще бъде краткотраен. Докато отидете до плажа, тя вече ще е изсъхнала. За да се задържи през целия ден, използвайте гел или вакса за коса. Няма да е грешка и да ги комбинирате особено ако имате буйни дребни къдрици. Нанесете ги плавно от корените към краищата на косата. Предимството на тази прическа е, че е подходяща за всяка жена. Няма значение дали косата ви е къса, дълга, буйна, тънка и т.н. Накрая ще имате

вид на русалка,

която тъкмо е

излязла от водата

Елза Хоск с ретко къдрици СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЕЛЗА ХОСК
Елза Хоск с ретко къдрици СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЕЛЗА ХОСК
Всичко ново и хубаво е добре забравено старо - този израз важи в пълна сила при летните прически. Стилът от 70-те, с големите небрежни къдрици и пъстри кърпи за коса се завъща на мода. Хубавото при него е, че се постига с минимални усилия. Най-лесният начин са добре познатите плитки. След баня изчакайте 10-20 минути, докато косата ви е съвсем леко влажна. За целта може да използвате и сешоар. След това я сплетете. За да получите леко начупена прическа, най-добре изберете една, максимум две плитки. Внимавайте да не са прекалено стегнати. Може да ги отпуснете сами, дърпайки на места някои кичури. Изчакайте косата ви да изсъхне напълно. След това я разпуснете и разрешете с гребен. Ако ви се струва прекалено бухнала, използвайте вакса за коса, която отново ще придаде леко “мокър” вид.

Има и други лесни варианти, с които да постигнете небрежни едри къдрици. Навлажнете косата си, като напръскате отделно всеки кичур с вода. След това го навийте към корена. Може да използвате ролки или дори някоя тениска. Навийте я на руло и захванете двата ѝ края с ластик, за да получи форма на венец. Сложете я върху главата си. Вземете един кичур и го увийте около импровизирания венец. Ако е необходимо, я захванете здраво с щипки. Направете това и с останалата част от косата си. Оставете я така, докато напълно изсъхне, и я разпуснете. Ще получите небрежни ретро къдрици.

Фибите с камъни са модерни това лято
Фибите с камъни са модерни това лято
За да сте в крак с модата, към тях задължително трябва да добавите блясък. Демоде е обаче брокатът за коса. По-добре заложете на фибите и шнолите, върху които има сребърни, златни или многоцветни камъни. Може да се наложи да вържете косата си заради прекалената горещина. В този случай не се задоволявайте с обикновените ластици. Използвайте бляскави,

които имат камъни

или са покрити с

цветен брокат

Вържете ли косата си, не я тупирайте и не ѝ придавайте излишен обем. Колкото по-естествено стои прическата ви, толкова по-добре. 

Набавете си и бляскав ластик за коса.
Набавете си и бляскав ластик за коса.

Някои жени правилно залагат на акцентите, като буквално заплитат най-цветните си обици в косата. Това е умен подход, защото те отразяват слънчевите лъчи и по този начин привличат вниманието на околните. Демоде са обаче нашумелите през последните години венчета с цветя. Ако разполагате с такива, ги оставете да събират прах в някой шкаф. Кой знае, може да се върнат на мода след няколко години.

Датска плитка
Датска плитка
Това лято заложете на големите релефни плитки, наричани още обърнати, или датски. Те изглеждат

сякаш са прикрепени

към предварително

прибраната ви коса

Точно заради това са толкова атрактивни. Може да си ги направите вкъщи, при това много лесно. По-женствено е да имате две плитки, а не само една. Разделете половината от косата си на три равни части. Започнете да плетете, но вместо да прехвърляте крайните кичури върху средния, ги сплетете под него. Разбира се, за да може плитката ви “да пълзи” надолу, непрекъснато вземайте свободна коса. Готовата плитка може да оставите спусната или да заплетете на кок.

Дара позира на плажа СНИМКА: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ДАРА
Дара позира на плажа СНИМКА: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ДАРА
Растите не са в модния си пик това лято, но не са и пълно демоде. Трябва обаче да подберете правилния вид. Нека са по-едри, напомняйки леко на пружина. В никакъв случай да не бъдат в един цвят. Напротив, направете ги с “омбре” т.е. в долната си част да бъдат зелени, сини, розови и т.н. Ако пък сте по-ексцентрични, смесете няколко цвята, летният сезон позволява нетрадиционните и свежи комбинации.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене