Хиляди фенове на концерта на “Джудас Прийст”, за да си вземат сбогом с легендарната група

Сцената на “Джудас Прийст” в Пловдив СНИМКА: АЛЕКСАНДЪР КИРКОВ

The priest will be back. Този надпис светеше на екраните след края на концерта на “Джудас Прийст” във втората вечер на фестивала Hilss Of Rock в Пловдив.

Десетки хиляди фенове дойдоха на Гребната база под тепетата в събота, за да си вземат сбогом с легендарната хевиметъл група, която гостува в България за четвърти път. Малко са оптимистите, че “Джудас” ще продължат с турнетата след края на това, което представя новия албум Firepower, 18-и поред. Но 67-годишният Роб Халфорд показа, че още може да взема височините, които са емблема на бандата.

Както винаги “Джудас Прийст” събраха три поколения пред сцената. Повечето знаеха наизуст парчетата от славната 45-годишна кариера на британците. Мощен саунд, класически парчета от албумите в края на 70-те и началото на 80-те, три от новия албум, и, естествено, кулминацията Painkiller! По традиция Роб Халфорд подкара на сцената и рокерския мотор за Hell bent For Leather. На старите фенове липсваха двамата оригинални китаристи - изгоненият преди 10 г. Кей Кей Даунинг и страдащият от паркинсон Глен Типтън, който е заместен от продуцента Анди Снийп - “виновник” за най-успешните хевиметъл албуми на десетки банди от последните 20 г.

И все пак много фенове очакват “Джудас Прийст” отново на наша територия. След обявеното за последно турне през 2011 г. те дойдоха още два пъти - веднъж в “Арена Армеец” през 2015-а и сега на Hills Of Rock.

Перфектна организация от “София Мюзик Ентърпрайсиз”, барове с грил и бира, зелени площи и много настроение на феновете от цяла България допълниха обстановката на феста в съботната вечер. На сцената “На тъмно” се изявиха български банди, а на третата за алтернативни групи свириха британците District 13 с българина Асен Милушев зад барабаните. На главната сцена в чужда група отново имаше български представител. Това е Пламен Траянов-Пърси, който е басист на американците Madame Mayhem. В неделя вечер шоуто продължи с другата хевиметъл институция от Острова - Iron Maiden.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене