Миризми на тялото, които може да сигнализират за болести

илюстрация: pixabay

Неприятните миризми на тялото са, меко казано, са неудобни, но се случват на всички. Макар да използваме сапун, вода, дезодоранти и ролони, внезапният скок в интензитета на телесна миризма винаги трябва да се приема сериозно, тъй като може да е знак за основен здравословен проблем.

Скалпът мирише на мръсен памперс

Косата на всеки може да понамирисва понякога. Но при някои хора тя мирише като гниеща риба или като мръсни памперси. Експертите го нарекат "Синдром на миризлива коса". Какво го причинява? Теорията варира от бактериите и гъбички до супермазна коса, която поема ухания от околната среда, та до хормонален дисбаланс.

Най-доброто решение е да използвате антибактериална течна козметика за тяло и съдържащи сяра сапуни. Сярата ще намали мазнината на скалпа и ще елиминира веществата, необходими за размножаването на гъбички, а антибактериалният агент ще спре бактериите.

Потта ви е най-миризлива в метрото

Всеки се поти, но това лесно може да се тушира с дезодорант. Но всички имаме лоши дни, когато е трудно да се скрие миризмата на подмишниците ни. Обикновено екринните жлези произвеждат пот, която в повечето случаи не мирише. Но апокринните потни жлези, които се намират в областта на подмишниците, слабините и в областта около зърната на гърдите, са друга бира. Те освобождават пот в отговор на различни фактори, включително тревожност и емоционален стрес. Когато бактериите върху на кожата започнат да разграждат тази пот, може да се появи неприятна миризма.

За да не се потите, избягвайте стреса. Къпете се всеки ден. Използвайте антибактериален сапун, за да се отървете от гадните бактерии, които причиняват миризмата.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене