10 тревожни сигнала на тялото

снимка: Pixabay

Вашето тяло има начин да говори с вас и е важно да слушате внимателно какво се опитва да ви каже. Обръщайте внимание на сигналите му като промени в цвета на някои части или необичайни усещания.

1. Розови стъпала

Производителите на лосиони за крака ви обещават нежни и меки "бебешки стъпала". Но ако забележите, че краката ви са наистина розови и кожата изглежда тънка и набръчкана, трябва да направите кръвен тест нивата на кръвната захар. Този симптом показва метаболитен проблем и даже диабет. Трябва да посетите ендокринолог.

2. Усещане за прегръдка

Прегръщането невинаги е хубаво. Ако се почувствате така, сякаш някой ви прегръща здраво или сте вързан около кръста или краката, трябва да направите няколко теста, за да изключите риска от множествена склероза. Може да имате и неприятни усещания в ръцете и краката, все едно носите ръкавици или тежки обувки. Усещането може да варира от дразнещо до много болезнено. Трябва да посетите невролог.

3. Изтъняване на веждите

Ако забележите, че веждите ви са изтънели, проверете щитовидната си жлеза. Това може да симптом на хипотиреоидизъм. Трябва да посетите ендокринолог.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене