Докато любимата му Емануела спи, Андрей Арнаудов прави клипчета на сина им (Снимки)

Емануела Толева със сина си Васил СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

“Новородено бебе! Вие луди ли сте”, казват близките им, когато двамата тръгват на море с Васил, който е на 20 дни

Как един 39-годишен татко преобува първородния си син, който е едва на два месеца? Трудно. Трудно закопчава и ританките му, защото тези действия по̀ прилягат на майките.

В крайна сметка и Андрей Арнаудов се справя - оттук пристяга памперса, оттам обръща бебето, защото благородно е оставил любимата си Емануела (31) да се наспи цяла нощ, тъй като малкият Васил - синът им, често будува.

Накрая включва камерата - все пак е тв продуцент, и докато са само двамата, започва да разказва на Васил забавната история около неговото преобличане и трудната битка на таткото с ританките. Звучи смешно и щастливото бебе се засмива с глас, сякаш всичко е разбрало, а Андрей изглежда на седмото небе.

Андрей Арнаудов и съпругата му Емануела Толева, когато тя все още е бременна.
Андрей Арнаудов и съпругата му Емануела Толева, когато тя все още е бременна.

В ранни зори клипчето стига до 3-ма души - до майката на Андрей, до Иван Христов - верния му приятел и партньор в работата, и до Емануела. Тя - наспана и още по-хубава, се разплаква от умиление.

Ето така протичат част от нощите на сем. Арнаудови, които са родители от два месеца. Васил вече наддава бързо и перфектните му бебешки гънки - така майка му нарича гривничките по ръчичките и крачетата, най-накрая са я успокоили.

Била

уплашена в началото,

защото веднага след раждането Васил се разболял от традиционната бебешка жълтеница, но я изкарал доста тежко - от 3,400 кг при раждането станал 2,900.

Майката и бебето, което спи в красива жълта количка.
Майката и бебето, което спи в красива жълта количка.

“Малко неподготвено подходихме с Андрей, защото не потърсихме никого за помощ в началото”, казва тя. Майка ѝ не живее в България, а майката на Андрей точно в този период пътува.

Да, но пък мъжът ѝ е до нея веднага след раждането, защото в края на май, когато Васил идва на бял свят, приключват тв форматите. Това е времето за почивка и на тв продуцентите. Тяхната работа отново започва през август - стартират снимките за следващия тв сезон, когато другите излизат във ваканция.

Затова двамата не губят никакво време и тръгват на море, когато Васко е едва на 20 дни.

На морето
На морето

“Новородено бебе, вие луди ли сте”, реагират близките им. Доста смело, но преди да тръгнат, Емануела говори с детски лекари, с неонатоложката, присъствала на раждането му, и те казват, че няма проблем. Предварително се подготвя за всичко, което може да ѝ дойде до главата. Затова си позволяват първото море, продължило 20 дни, после за кратко се връщат до София, после пак стигат до морето, а накрая отиват и до чужбина - все тримата.

“И на морето се раждат бебета. Не сме го пекли на слънце. Просто бебешкият му живот протече там, където за нас имаше малко повече предимства”, разказва майка му. Всъщност тежестите при подобно пътуване с невръстно бебе на ръце са най-вече за родителите му, “защото все едно ходиш с някакъв катун”, казва Емануела.

“Тетрисът започва”, съобщавал Андрей, преди да тръгне да реди багажа в колата. И искрено му се разваляло настроението, докато намери място на детската количка, големия ѝ кош, кошчето за кола, стерилизатора за шишета, термосите за варене на вода, памперси, еди-колко си кутии мляко, чаршафчетата и т.н., и т.н.

Емануела с Васил на яхта, докато са на почивка.
Емануела с Васил на яхта, докато са на почивка.

Тези сладки грижи обаче не им тежат, по-скоро са нежната част от промененото всекидневие на двойката.

Андрей Арнаудов и хубавата Емануела Толева

заживяват заедно

преди 2 години

По това време тя вече е популярно лице заедно с близначката си Доротея, след като двете участваха в риалити шоуто на Би Ти Ви “Африка: Звездите сигурно са полудели”. Преди това момичетата имаха своя рубрика в “Преди обед” - сутрешното токшоу на телевизията.

“Сестра ми е един от подаръците, които имам от Господ в този живот”, казва Емануела. И го описва така: “Още преди да се роди, връзката между майката и детето е много силна, то е част от теб, чува гласа ти дори когато сте едно цяло. Представете си каква близост е да имаш едно другарче, с което заедно да ви се случва всичко това и дори и в корема на майка си сте двете.”

За Емануела тази близост е нещо, което ѝ е трудно да обясни на хората, които нямат близнаци. Голямата ѝ радост е, че мъжът ѝ го приема като даденост, защото “не е много лесно да знаеш, че жена ти има някого, който ѝ е толкова близък. Необходима ми е честа комуникация с нея, липсва ми, мисля за нея, никога не изскача от главата ми. Винаги сме били заедно и това създава едно спокойствие, знаеш, че

за някого си винаги

номер едно

и те обича най-много, подкрепя те. Чип и Дейл от анимационното филмче, ние така си и казваме. Винаги сме били заедно и в добро, и в лошо”.

Дори и малкият Васил сякаш разбрал колко е близка майка му с леля му и се представил като най-послушния племенник, когато останал за една нощ при Доротея. Тя в момента е във Варна и се снима в една от главните роли в сериала “Фалшив герой” на Нова тв. Ангажиментът ѝ се появява по-малко от месец след раждането на Васил и за първи път тя е толкова далече от сестра си и за толкова дълго време.

Но пак намират начин да се съберат. Андрей трябва да замине за Варна, тъй като там е поредният концерт от турнето One Love Tour, което той продуцира, и с него тръгва и семейството му. “Едната вечер ѝ го оставих без никаква подготовка, никога не го беше гледала, нито хранила. А тя се справи перфектно”, разказва Емануела. Сестра ѝ наистина имала голямо желание да го гледа, но това ще стане след края на снимките. Има и още един човек, който мечтае за дълги часове с Васил - майката на Андрей.

“Трябва ми още малко време да свикна с промените, да установя режима му, навиците му и тогава ще го оставям за дълго на майка му. Тя все пак от толкова време чака внуче”, обяснява Емануела. Младата жена е наясно, че няма какво да дели с майката на мъжа си, и не разбира лошите отношения между снаха и свекърва в чуждите семейства.

А това, което е между нея и Андрей, не иска да е на показ, не обича да прави романтичните детайли обществено достояние. Затова лаконично казва: “Съзнателно сме си избрали този път, той ни се е случил и сега трябва да му се радваме и да живеем."

5 съвета как се гледа 2-месечно бебе

В двора вкъщи
В двора вкъщи

Не се страхувайте и не се чувствайте неподготвени. Тези чувства губят време, излишни са, защото това, което може да даде една майка на детето си, никой друг не може.

Спете във всеки удобен момент - в кола, трамвай, час и половина следобед, когато то спи.

Доверявайте се на хора, които ви обичат, за помощ и подкрепа в тези месеци, защото за бебето е най-важно майка му да е добре и да е спокойна. Тогава може да му даде максимума от себе си.

Давайте му любов! За децата е най-важно да се чувстват обичани и подкрепяни от родителите си.

Старайте се вкъщи с партньора ви да бъдете толерантни един към друг, да не се карате и да си повишавате тон пред детето. Не е вярно, че то още не чува и не вижда. Напротив! Всичко разбира. Докато не станат големи хора, децата не трябва да чуват крясъци и да виждат как родителите им се карат и имат негативно отношение един към друг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене