Топмодел на "Викторияс сикрет" разкри, че страда от сериозна болест (Снимки)

Чаровният супермодел от Португалия Сара Сампайо сподели на феновете си, че страда от психически проблем, който засяга ежедневието й.

Сара прави признанието в личния си профил в инстаграм като отговор на въпрос, отправен от неин фен, свързан с грижата за веждите й.

"Опитвам се да не ги докосвам, но за съжаление страдам от трихотиломания и ги дърпам. Затова остават много празни места по тях, които запълвам с молив за вежди", заявява в отговора си 27-годишният модел, цитирана от NOVA.

Трихотиломания е заболяване, което е свързано с неконтролируемо желание за скубане на косми от тялото.

След изявлението си Сара получава десетки съобщения от свои последователи, които страдат от същото заболяване.

Сампайо описа опита си с разстройството, което й се появило на 15-годишна възраст. Тогава тя започнала да изтръгва миглите си. След това започва да издърпва и веждите си.

"Епизодите са много по-лоши, когато съм под много стрес или когато не правя нищо - като гледане на телевизия или четене на книга", съобщава Stylecaster.

Хубавицата подчерта, че другите страдащи от трихотиломания трябва да говорят с лекарите си, преди да започнат някакво лечение.

"Това е разстройство, което хората не могат просто да спрат, но проявата на разбиране и любезността могат да помогнат", пише Сампайо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене