Бившият национален треньор Татяна Стоянова: Ансамбълът ще се справи!

Ансамбълът ще играе на Световната купа в Казан тази седмица

Звездният ансамбъл на България в художествената гимнастика ще се справи с изпитанията покрай контузиите през 2018 г. В това е убедена бившата национална треньорка Татяна Стоянова. Най-тежко е състоянието на Теди Александрова, която счупи костица през април. Тя се оперира през юли и почти сигурно е аут от световното първенство (10-16 септември в "Арена Армеец"). Елена Бинева имаше болки в кръста. Непосредствено преди Световната купа в София през пролетта тя имаше травма в глезена.

"Вярвам, че Ели Бинева ще играе. Тя тренира, а през тази седмица ще пътува за Световната купа в Казан - обясни за "България Днес" Татяна Стоянова. - Знаете, че Ерика Зафирова беше включена като резерва. Тя е много добра и опитна. Притеснява ме само, че има нужда от повече време, за да влезе в съчетанието. Необходими са поне 2-3 състезания. Нямам представа дали конкуренцията е вдигнала нивото. Ако ние играем безгрешно с тези съчетания, сме едно ниво над останалите отбори."

Конкуренцията в индивидуалната надпревара при грациите ще даде позитиви на момичетата, смята Татяна Стоянова. На световното първенство ще имаме три представителки - Катрин Тасева (топка, обръч, бухалки, лента), Невяна Владинова (топка, обръч + още един уред) и Боряна Калейн (топка, обръч + още един уред).

"Конкуренцията е двигател - добави Татяна Стоянова. - Разпределението на уредите е въпрос на треньорско решение. Момичетата имат класни съчетания."

Невяна Владинова все още не може да покаже най-доброто след завръщането от контузия заради психологическата настройка, смята Татяна Стоянова.

"Травмата извади Неви в най-сублимния момент от сезона - допълни специалистката. - За нея е важно да си върне самочувствието по време на турнирите. Да се отърве от напрежението. Тя е много успешна състезателка."

Владинова спечели сребърен медал на лента на Световната купа в Минск (Блр). Тя остана четвърта на бухалки и пета на обръч. Катрин Тасева е с две четвърти места на топка и обръч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене